Hlohovec – Lanžhot – Langenlois – Brno

Od soboty 26. března do neděle 3. dubna 2016 se naši členové moc nezastavili.

Super týden začal sobotním úžasným silničním závodem v Hlohovci u Břeclavi, jehož organizační úroveň a bezmála 500 startujících je nesrovnatelná s Českým pohárem v silniční cyklistice. Našim barvám se dařilo poměrně slušně, když o zlato mezi 23 starších žákyň bojovala Tereza Obořilová až do samotného závěru a prohrála ho jen o jedinou sekundu. Nováčky na silnici byla ve stejné kategorii Aneta Fritzová 18. v cíli a svou premiéru si v pelotonu odbyla i 5. Anna Smutná. Zatímco děvčata obkroužila dva, respektive jeden okruh po 8 km, kadeti už vyráželi na kilometrů 56 a až do posledního okruhu se v balíku držel i Michal Šmída. Celou skupinu roztrhalo dojetí hobby jezdců a do cíle už doráželi mládežníci jednotlivě, pro Michala z toho byla 19. příčka. Prvním rokem mezi juniory bude letos jezdit v závodě 27. Jan Šmída, který z porce 104 km si obkroužil 8 kol, tedy 64 km a po dojetí elitními muži byl ze závodu odvolán. Výsledky z Hlohovce si budou moci srovnat 16. 4. při Českém poháru v Kyjově.

Mladší bikeři si odskočili na závody do Olešnice, kde si v malé konkurenci vyběhal zlato Tomáš Jelínek a stříbro Hanka Černá s Natálkou Jelínkovou.

Pětice jmenovaných silničních jezdců nastoupila hned po Hlohovci soustředění z centrem mládeže v Lanžhotě a nejen o velikonočním pondělí trénovala pořádnou porci kilometrů po silnicích Česka, Rakouska i Slovenska. Po středečním volnu je ještě čeká dvoudenní rychlostní trénink a na sobotu už se přesunujeme do vísky horským kolům zaslíbené – rakouského Langenlois na Kamptal Klassik Trophy, abychom si ověřili formu před prvním Českým pohárem v Praze. Neděle 3. dubna už bude naposledy patřit běhu, vyvrcholení Brněnského běžeckého poháru u brněnské přehrady.

Hlohovec – Lanžhot – Langenlois – Brno
Přesunout se na začátek