Příprava na finále

Souběh dvou velkých akcí, které se konají v jednom městě a jsou od sebe vzdušnou čarou vzdáleny nějakých 6 kilometrů, není moc dobrou vizitkou atletiky v Brně. Rozhodnout se pro Brněnský běžecký pohár nebo Běh Lužánkami pro nás přesto bylo jednoduché, protože několika našim jde o pohárové body a co nejlepší umístění v seriálu. Přednost tedy tuto sobotu 19. března dostal Běh kolem Myslivny.

Úvodem zmíněné platí dvojnásob u staršího žactva, které startuje jako první a pro Michala Šmídu znamenalo pojištění 3. místa celkového pořadí, když ve slabé čtyřčlenné konkurenci chlapců skončil druhý. Polovina 1500 metrů dlouhé trati vedla do kopce a po obrátce se vracela zase dolů stejnou cestou, což maximálně vyhovovalo i naší dvojici starších děvčat a k radosti nás všech se vedle sebe na začátku cílové rovinky objevily první Aneta Fritzová s Terezou Obořilovou s cílovým rozdílem 1 sekundy. Aneta tak má šanci bojovat o celkový bronz a Terku z první pětky také nikdo neodsune.
Mezi mladšími žákyněmi se poprvé proběhla Sára Chudá, která nemá běh moc v oblibě, ale 12. příčka ji nemusí od dalších startu v kroskách odrazovat. 7. místem se blýskla Hanka Černá, což je její nejlepší dosavadní výsledek v seriálu, ve kterém je průběžně devátá a nemělo by jí tak hrozit vypadnutí z elitní první desítky.
Pořadatelská minela čekala na nejmladší běžce. Spojení mladší a nejmladší přípravky dohromady není nejšťastnějším řešením, takže na jedné trati mezi sebou bojovaly devítiletá Dorotka Smutná (18. místo) a předškolní Terezka Fritzová (34. místo) a s daleko staršími se musel porovnat i Tom Hruda (24.).

Rovinaté Modřice Honzovi Šmídovi moc nesvědčily, v kopcích kolem Myslivny v závodu na 5 kilometrů se cítil o mnoho lépe a 6. místo v dorostencích (20. absolutně) ho vrací zpátky do první pětky nejlepších. Nebyl to však jediný zaznamenaný výsledek v této kategorii, protože na start se postavil i Jendův mladší bratr Michal. Přišel sice o vyhlášení výsledků žactva, kde ho zastoupila Hanka Černá (Děkujeme!), ale 4. místo mezi dorostenci a 14. absolutně v konkurenci 158 závodníků je super výsledkem.

Finále nás čeká za 14 dní 3. dubna v Rakovci u Brněnské přehrady. Za týden už ale půjde o první výsledky na silničních závodech v Hlohovci a v sobotu 2. dubna vyjíždíme do rakouského Langenlois otestovat techniku na horských kolech.

O běhu kolem Myslivny se také dozvíte ve výsledcích zde a fotky prohlížejte zde.

Příprava na finále
Přesunout se na začátek