Po dvacáté po rovině

Dvacetiletá tradice se v Modřicích neslavila výstavbou kopce nebo trasou vedenou terénem. Tento běh, nedílná součást předjarního období Brněnského běžeckého poháru, už nikoho nepřekvapí pouze asfaltovou vozovkou a převýšením ani ne pěti metrů.

Kdo zná Modřice a jejich okolí, nebude marně přemýšlet, zda by se nedalo běžet v terénu, jako je tomu u jiných závodů BBP. Tady je to jasně dané už přívažkem názvu akce „běh ulicemi města“. Takže i naši startující museli počítat s rychlou tratí a pevným povrchem, z čehož po spíše krosových zkušenostech a vytrvalostním tréninku neplynulo moc nadějí.

Že ale patříme ke špičce přesvědčily především dvě bronzová místa ve starším žactvu. Michal Šmída nastupoval s taktikou hájit průběžnou třetí příčku bodování ostrým začátkem, což se mu za dvojicí Stibal a Slavík podařilo se ztrátou minimálních 5 sekund. Jako vedoucí pořadí do závodu starších žákyň nastupovala Aneta Fritzová a nechyběla ani Tereza Obořilová. Díky nemocem a zraněním se obě dívky snaží získat co nejvíce bodů ze zbývajících třech závodů, ale s ohledem na soupeřky to vypadá na 4. a 5. místo v celkovém hodnocení. Tereze se dařilo lépe s bronzem, Aneta dosáhla na 5. příčku.

Naše mladší běžkyně měly opět velmi silnou konkurenci. Hanka Černá v poli 34 atletek předvedla svůj standardní výkon a obsadila 12. místo, Emílie Ryšavá dokončila jako 28. Mladší kolegyně Dorota Smutná (16.) a Anna Ryšavá (27.) svedly bitvu dokonce s 41 soupeřkami. Radost nám opět udělala Terezka Fritzová svým stříbrem mezi šestiletými dívkami.

V 10:30 vybíhá mládež, ženy a veteránky. 191 startujících, mezi kterými nechyběl Jan Šmída, čekalo 5,1 kilometrů na třech okruzích. Honza s bolestivou naraženinou nohy (spěchal na přenos MS v biatlonu a uklouzl na koberci 🙂 tak bohužel neměl svůj den a ani typ trati mu to neulehčil. 15. místo v dorostencích a 38. absolutně patří k nejhorším výsledkům.

Ale netřeba zoufat, už v sobotu 19. 3. se běží další závod BBP Běh kolem Myslivny, kde oproti Modřicím nebudou chybět ani kopce ani terén.

Výsledky z Modřic
Fotky z Modřic

Po dvacáté po rovině
Přesunout se na začátek