Střípky z víkendu

Kdo se chtěl vyzávodit, měl prostor i o tomto víkendu. Kalendář je nabitý akcemi všeho druhu a ač cyklistika našim aktivitám dominuje, nebyla to jen ona, ze které jsme získali cenné kovy, ten nejcennější právě nebyl ze sedla jízdního kola. Ale i za řídítky všeho druhu se nám dařilo.

AQUATLONOVÉ ZLATO19023612_986979608103162_835613958162114000_o

V sobotu se do Šlapanic vydaly Anna a Emílie Ryšavé a místo na kole si zaplavaly a zaběhaly při aquatlonu, který právě plavání a běh kombinuje dohromady. 100 metrů ve vodě a 1 kilometr na suchu zvládla samostatně i v součtu mezi devítiletými dívkami nejrychleji právě Anička a zasloužila se o zlatou medaili. Emča měla obě disciplíny dvakrát delší a ačkoli vylovila z bazénu bronz, běh ji nakonec odsunul na čtvrtou příčku. (web pořadatele)

SPEŠOVSKÁ HORSKÁ KOLAP1320100

Deštěm zmáčené sobotní ráno se na jedné z těžších tratí Poháru Drahanské vrchoviny podepsalo a pršelo právě na ty nejmenší odrážedla a bicykly, přesto právě zde naše nejpočetnější výprava získala díky Nele Ryšávkové a Katce Šulcové stříbro a bronz. Mezi kluky do 6 let byl druhý Petr Hruda. Na další kategorie se už smálo sluníčko a v jeho záři na stupně vystoupali druhý Tom Jelínek a třetí Kuba Kočvara v kategorii chlapců 9-10 let. Neztratili se ani další, ale na medaile to nebylo. (výsledky)

ADRENALÍNOVÝ SJEZDdhi štěpán

Štěpán Kameník už v loni sjížděl nejzáludnější kopce při Českém poháru v downhillu. Letos sice dává přednost olympijskému cross country, ale sjezdový pohár naštěstí termínově nekoliduje, takže si mohl se svým sjezdovým celoodpruženým speciálem odskočit nejdříve do Pece pod Sněžkou, kde skončil 8. a tento víkend v Monínci poskočil na 6. příčku. (web seriálu)

KRÁLOVSKÁ SILNICEWP_20170611_12_36_04_Pro

Až do Milevska jsme jeli pro nejdelší porci závodních kilometrů. Šestice našich silničářů tak musela oželet sobotní start na horském kole a přepravit se a připravit se na 3. závod Českého poháru mládeže. Dvanácti kilometrový okruhu po kvalitních silnicích třetí třídy zahajovalo  i  končilo kilometrové stoupání následované zatáčkovitým sjezdem do Oseku, krátkým výšlapem k široké silnici u obce Velká a dlouhou rovinou zpět k Milevsku, kde patřil závěr rychlému sjezdu s prudkou zatáčkou před místní radnici.

9 okruhů = 107 km a na těch Honza Šmída jako junior nedokázal udržet krok s balíkem a dokroužil sám na 34. místě. Michal Šmída měl v kadetech přes šedesát konkurentů, když se celá skupina blížila na náměstí a dobrzďovala do zatáčky před stoupáním, byl cítit pach spálené gumy brzdových špalíků. Michal v cíli přiznal strach ve sjezdech a neustálé dohánění ztráty ze zadních pozic ho vyčerpalo natolik, že cílem projel jako 52.

WP_20170611_14_52_04_Pro

I díky rovinatějšímu profilu se závod kadetek jel na 4 kola a tedy 48,2 km. Spolu ze staršími žáky se v čelní skupině dařilo Tereze Obořilové a bohužel z ní odpadla Aneta Fritzová, která si nakonec vyjela 20. místo. Terka si před cílovým stoupáním zajistila dobrou pozici a za trojicí žáků pod kopec jela jako první dívka, cílový finiš sice neudržela, ale druhé místo za slovenskou reprezentantkou znamenalo první příčku z českých děvčat a velký krok k nominaci na Evropský olympijský festival mládeže v maďarském Gyoru.

Ani starší žákyně pořadatelé nešetřili, 3 okruhy a 36,4 km. Holky v prvním kole zvládly jet pohromadě všechny včetně Anny Smutné, od druhého kola už bylo pole rozdrobeno do skupinek a Anička v cíli vyjela 18. příčku. Jedno kolo plus závěrečné stoupání patřilo mladším žákyním, kde si Hanka Černá vyzkoušela ve své první silničářské sezóně samostatný závod a i když dojížděla sama, bylo z toho pěkné 5. místo.

VÝSLEDKY | FOTOGALERIE

Střípky z víkendu
Přesunout se na začátek