Tréninkový týden

Minulý týden se nesl jen a pouze v duchu tréninku. Závody na obzoru žádné a tak jsme využili všech dostupných tréninkových prostředí pro naši všeobecnou i cyklistickou přípravu.

wp_20161202_19_05_38_pro

Úterý je určeno zkušenějším bikerům z naší stáje, kteří už vlastní silniční kolo, měli by najet nějaké ty vytrvalostní tréninky a umí se pohybovat v balíku cyklistů.
Nuceni klimatickými podmínkami Drahanské vrchoviny využíváme betonovou dráhu brněnského velodromu, kde jsme sice na čerstvém a mrazivém vzduchu, ale díky střeše kryjící dráhu jde jezdit za sucha a bez větru. Navíc se zde schází početná skupinka dalších cyklistů a tak i díky nim se dá dvouhodinovka vcelku v pohodě absolvovat. Průměr okolo 30 km/h zvládají především Honza Šmída, Terka Obořilová a Anička Smutná, tu a tam se k nim přidá nějaký ten nováček a po zdravotních problémech se přidají i Aneta Fritzová a Michal Šmída.

Středa patří pravidelnému plavání v boskovických lázních. Naši nejmenší od šesti let se pod vedením Evy Ryšavé učí plavat a brousí styl, starší už přidávají několik bazénů navíc a vše zakončí relax. Nemusíme ale zdůrazňovat, že ten patří především tobogánu, ale občas jsou plaváčci vidět i ve vířivkách a sauně.
Nově jsme před bazén zařadili intenzivní půlhodinovku běhu u zámeckého skleníku. Atletická abeceda, výběh schodů a několik intervalů na hrad nebo v okolí letního kina už jsme absolvovali třikrát a prozatím nás počasí neohrožuje, abychom s tímto tréninkem přestali.

Po čtvrtečním volnu následuje páteční tělocvična v Gymnáziu Boskovice. Rozcvička, kolektivní hry, starty, posilování, obratnost… to vše se nám vejde do dvouhodinového programu. A ač je naše parta věkově i výkonnostně různorodá, po letech zkušeností dokážeme vše a všechny skloubit tak, aby každý poctivě odtrénoval.

Soboty většinou patří běžeckým závodů, ale zrovna o minulém víkendu nebylo kam zajet, zorganizovali jsme tréninkový den, který se bude vždy po čtyřech týdnech opakovat. Na jeho programu je jednak testování všeobecné zdatnosti, které prověří připravenost jedince na tréninkovou a závodní zátěž a ukáže případné nedostatky, na kterých je nutné pracovat.
Druhou fází byly ostré nože na zimním stadionu. Ty se zakusovaly do ledu při honičkách, dřepech, startech… Není sice ideální využívat hodin pro veřejnost, ale platit pronájem celého kluziště je docela nákladné.
Závěr tréninkové soboty přešel s pevného skupenství vody na kapalné, když jsme hodinku odpočívali v lázních.

Neděle byla volná, ale jinak bývají v plánu tréninkové pochody o délce do 15 km, pro mladší i v kratší variantě, pokaždé s jiným místem startu a vždy s nějakou turistickou zajímavostí – někdy rozhlednou, jindy zámkem a onehdy se zříceninou. Přidat se k nám mohou u i pohybu chtiví civilisté. O našich aktivitách je přehled v kalendáři akcí.

Tréninkový týden
Přesunout se na začátek