Vranovský žleb na blátě

10. prosince 2016 týden po zamrzlé a uklouzané Okrouhlé se kloužete na blátě při plusových teplotách ve Vranově u Brna, kde pokračoval Brněnský běžecký pohár.

3. BBP Vranov - start mužů
3. BBP Vranov – start mužů

Už třetí závod běžeckého seriálu zahajovali u motokrosové trati starší žáci a žákyně. Trať v úvodních metrech vystoupá na hlavní silnici k Vranovu a po 750 metrech obrací zase zpět. Tereza Obořilové si už týden stěžuje na bolest pravého kolene, které dává pokoj na kole, ale při běhu se znatelně ozývá. Snad díky vyplavování závodního adrenalinu se dnes po dvou čtvrtých místech dostala na stupně a to hned na druhé místo! Štěpán Kameník by byl raději řádil na motokrosu na svém bmxku, ale do běhu jsme ho nutit nemuseli a bylo z toho 7. místo.

Mladší dnes předváděli své standardní výkony. Hanka Černá dala 1 kilometr za 4:33 a patřila jí 12. příčka. Jakub Kočvara i Anna Ryšavá shodně obsadili 6. místo. Zatímco Kuba muset udolat 3 kola, 800 metrů a 16 soupeřů, Anička sice běžela o 300 metrů méně, za to ale měla 21 člennou konkurenci dívek. V této kategorii byla i Gabča Novotná na 15. místě. Eliškou Dokoupilovou nejdříve vládl vzdor se slzičkami, aby ji těsně před startem ovládla Martina a „donutila“ ji svou přítomností běžet :-). Odměna za 12. místo byla snad lepší než pro vítězku, ale doufejme, že to Elišku nerozmazlí.

Finále naší reprezentace patří hlavnímu závodu na 5 kilometrů. Ve Vranově je vlastně délka 6,1 km s 95 metry převýšení. Michal Šmída už nemá předepsánu ortézu a tak zapojuje a rozcvičuje svou z dráhy pochroumanou ruku. Po schodech sice tvrdil, že už toho má dost, ale do cíle je nejlepší cesta po trase závodu a tak doběhnul 29. absolutně v čase 22:24. Ze 149 startujících je to dobrý výsledek a Michal půjde určitě výsledkově nahoru. Honza Šmída postoupil do juniorů a 5. příčka mezi juniory je letos nejlepším výsledkem, celkové 15. místo a zlepšení času z loňska na 21:01 je dalším pozitivním posunem kupředu.

Sice je ještě brzo hodnotit průběžné pořadí, vždyť je před námi ještě sedm závodů, ale pohled do tabulek s bodováním potěší: junior Honza na 3., žáci Terka na 2. a Štěpán 3.

Od závodních běhů bude do 26. prosince klid. 4. závod BBP budou hostit Syrovice.

VÝSLEDKY 3.BBP VRANOV
FOTOGALERIE 3. BBP VRANOV

Vranovský žleb na blátě
Přesunout se na začátek