Bouřlivý víkend

Za tři dny uplynulého víkendu  jsme se pohybovali na dráze, silnici i v terénu. Užili si sluníčka, prachu i hromů a blesků. Naše kola otiskla stopu v Prostějově, Protivanově a Letovicích.

WP_20160529_14_29_22_ProUž v pátek 27. května začal náš víkendový závodní program. Bratři Šmídové vyrazili na prostějovský velodrom pro body do Českého poháru na dráze. Stíhací i bodovací závody jednotlivců, technicky náročný madison a úspěšné stíhačky družstev byly rozloženy do tří dnů a obnášely nejen finálové, ale i kvalifikační jízdy na 200 metrové betonové venkovní dráze. V juniorech si Honza nejlépe vedl ve sprintu, když obsadil 10. místo, mezi kadety Michalovi výsledky kulminovaly okolo 14. místa ve všech individuálníchWP_20160529_15_24_00_Pro disciplínách. Pro družstva se ze soupeřů stali kolegové a ve stíhačce se čtveřice s Jendou dostala na 4. příčku a ta s Michalem dokonce brala bronz. Jelikož takto jeli kluci poprvé, jde o super výsledek, který by se měl společným tréninkem zúročit při mistrovském závodu v září v Brně.

4. závod Poháru Drahanské vrchoviny v Protivanově opustil disciplínu sprinterského eliminátora a vrátil se k okruhovému závodu po rovinatých a prašných cestách s několika krátkými a strmými výjezdy na vodojem, jediný to místní kopec.
Naši nejmladší do 6 let – Petr Hruda a Tereza Fritzová dojeli shodně na 5. místě. Starší (kat. 7-8 let) Tomáš Hruda obsadil 6. příčku a vynikajícího stříbra dosáhla Anna Ryšavá. Vítězný souboj o zlato rozjel Tomáš Jelínek v kategorii 9-10 let, kde mezi děvčaty dojela Dorotka Smutná na 8. příčce. Mezi mladšími žáky na domácí trati zazářil bronzový Michal Fritz a ani holky nezahálely – Hanka Černá brala stříbro, Emča Ryšavá bronz a Natálka Jelínková nepopulární bramborovou medaili. Ve starším žactvu ztratil pouhých 6 sekund na bronz Martin Kolář a Tereza Obořilová přepustila díky defektu prvenství Anetě Fritzové, čímž se i Sára Chudá dočkala bronzové medaile. Super výsledky a cenná sbírka metálů!!!

Cyklovyjížďka pro nezávodní veřejnost Okolo s kolem v Letovicích si pro příště zaslouží větší pořadatelskou a propagační pozornost. Bohužel málo nadšenců a nezájem o dětský den nás donutí přemýšlet, jak dál s touto akcí pokračovat. Navíc nás postihla večerní bouřka, která ukončila i závěrečnou párty na koupališti. Alespoň vrchaři v souboji o puntíkatý trikot se na kopci do Rudky vyřádili do sytosti, o čemž hovoří výsledky vrchařské prémie O.K.BAG – osk2016 vrchařská prémie výsledky

 

Bouřlivý víkend
Přesunout se na začátek