Bronzová novinka

DSC_1787Takzvaný „Brňák“ pokračoval tuto sobotu 6. února v Rájci – Jestřebí. Nová lokalita pod zkušeným vedením pořadatelů kolem Zdenka Přibyla se díky rozporům v rodném Ráječku přestěhovala o kousek blíž k Boskovicím a v pokračujícím stylu opět nachystala výživnou trať nejen pro muže a veterány, ale i pro kategorie, které standardně obsazujeme.

Už první spojený start starších žáků a žákyň se proplétal místní zástavbou k obrátce, kdy první půlka vedla do kopce a logicky ta druhá se musela do cíle seběhnout. Naštěstí se při dnešním nešťastném způsobu zimy běželo z větší části po asfaltu a tedy za sucha. 1500 metrů tak bylo hodně rychlých a rychleIMG_0370 to naštěstí běželo i Michalu Šmídovi, který dosáhl času 4:57, což stačilo na bronz s minimální ztrátou 5 sekund na vítězného Jakuba Stibala.
Po zdravotních komplikacích se vrací do formy i Tereza Obořilová, která si v letošním ročníku vyběhla třetí příčku. Bohužel do zdravotních problémů sklouzla Aneta Fritzová se svalovým zraněním, které ji odstavilo z tréninku a v Rájci z toho bylo až 8. místo.

CSC_1943Na kratších tratích a v mladších ročnících se postupně představily Anna Smutná v mladších žákyních, kdy po jednom kilometru dokončila na 15. místě. Ve starších přípravkách Hanka Černá obsadila 11. a Ema Ryšavá 20. místo. Mladší přípravková děvčata Dorota Smutná a Anna Ryšavá mají vzácně vyrovnané výkony a když se podíváte do výsledkové listiny, zjistíte, že i rozhodčí musí posoudit doběh s přesností cílové kamery. Dorotka na sedmém a Anička na devátém místě mají totiž shodný čas 2:20, při 22 startujících na 400 metrech trati se takové tlačenici nelze divit. Shodný výsledek IMG_0366zaznamenaly Tereza Fritzová a Tomáš Hruda, jejich 6. místa byla získána mezi nejmladšími atlety.

Profil pětky se stoupáním k Holešínu polích nad Rájcem a 166 soupeřů byla výzva nejen pro Honzu Šmídu, ale i jeho bratra Michala, který se chtěl popasovat s kolegy cyklisty z Favoritu. Oběma vyšel závod výtečně. Michalovi těžké profily jdou, což poprvé dokázal na Okrouhlé 18. místem absolutně, ale v Rájci se probojoval až do elitní IMG_3767desítky, kdy nám jeho 7. příčka přinesla dnešní už třetí bronzovou medaili tentokrát mezi dorostenci. Jenda si rovněž vylepšil maximum o 13. místo absolutně a 6. v kategorii dorostenců. Běhající cyklisté z Brna pak zůstali až za našimi bikery.

Zdokumentované výsledky a fotografie můžete prohlížet dlouhých šest týdnů, na které se Brněnský běžecký pohár odmlčí. Další díl se totiž uskuteční až v Modřicích 12. března.

Bronzová novinka
Přesunout se na začátek