Za mrazu tam / Na sněhu zpět

Ranní teplota -13° Celsia a nádherné vycházející slunce. Taková zima, že by člověk ani atleta nevyhnal, panovala v sobotu 23. ledna při odjezdu na 6. závod Brněnského běžeckého poháru do Radostic.

20160123_090210Nejen počasí a vzdálenost od Boskovic ovlivnilo naši účast. Hanka Černá si vykloubila ručku na běžkách, Aneta Fritzová si natáhla sval při tréninku a sotva chodí, u dalších pak nějaké to nachlazení. Rázem máme na startu jen tři reprezentanty, kteří ovšem nenechali tým v hanbě a výsledkovém propadu.

Trať staršího žactva je dvouokruhová. Nejprve se běží 750 metrů a na těch nedal Michal Šmída soupeřům šanci. Druhý okruh je ještě o 300 metrů delší a v posledních metrech už síly docházely. Před Michala se tak dostali běžci specialisté Ondřej Slavík a 30 metrů před cílem i Kryštof Šípek. Bronzová medaile je ale doma.

Druhý náš startující patří mezi nejmladší a pohybuje se vždy do první pětky chlapecké přípravky. Dnešních 200 metrů šlo Tomáši Hrudovi zase výtečně. Čtvrté místo sice leckoho zamrzí, ale se ztrátou 2 sekund je to spíš loterie, kdo se prodere o krůček dopředu a získá medaily.

Třetí běžecký mušketýr Jenda Šmída měl opět privilegium startu z první lajny. Zahajovací20160123_103124 kilometrový rovinatý úsek Honza v konkurenci 155 běžců na 17. místě. Velký okruh s 3550 metry délky a výběhem do sjezdovky přinesl posun na 15. příčku v cíli, což je Honzův nejlepší výsledek a v průběžném pořadí ho zařadil na 6. místo celého seriálu!

Po celé dopoledne se sluníčko už neobjevilo a na mužský start regulérně sněžilo. Cesta domů na neupravených silnicích naštěstí dopadla bez komplikací. Buďme rádi, že příští závod nám bude po Okrouhlé na dojezd opět blízko. 6. února se běží na nových tratích v Rájci-Jestřebí (rozpis) a s vírou, že marodka pomine, doufáme v hojnou účast našich členů.

Radostické výsledky zde
Fotky k prohlédnutí zde

Za mrazu tam / Na sněhu zpět
Přesunout se na začátek