KOPCE I ROVINY JIŽNÍ MORAVY

Na jižní Moravě se v cyklistice po celou sezónu pořád něco děje. Platilo to i pro minulý víkend 14. a 15. září. Pomineme sice významný, ale námi neobsazený dráhový závod Přilba Moravy na brněnském velodromu a soustředíme se na jeden bikový a jeden silniční závod, kde už nás vidět bylo.

NÁROČNÁ DRAHANSKÁ VRCHOVINA
Na některé tratě stačí zajet potrénovat na půl hodinky a nemáte co řešit. V Knínicích tohle rozhodně neplatí a i páteční projetí trati den před závodem nám zabralo 2 hodiny a bylo to málo. Kategorie do 8 let sice několik záludností na okruhu mají, ale zocelenější jedinci nemají větší potíže s jejich projetím. Od 9 let se ale obtížnost radikálně změní a zvlášť ti mladší a nevyježdění jedinci mají velký problém ve strmých sjezdech a v příkrých výjezdech, na kamenech či dropících… Plus pro místní pořadatele udělujeme za vytvoření lehčí stopy okolo těch nejtěžších míst.

Jako při předchozích startech i po desáté v řadě vyhrál v odrážedlech Martin Hruda, velmi dobře bronzově zvládla těžší trať Žaneta Kupská v dívka 9-10 let a kompletní sbírku o stříbro doplnila mezi juniorkami Natka Jelínková po vcelku dlouhých 42 minutách závodu na 4 kola.

Náš vůbec nejmladší zástupce Ríša Pozorský(*2017) dojíždí v odrážedlech 12., Martin Hruda si na kole připisuje super 4. místo, po pádu na šotolině si Elenka Mazalová v dívkách do 6 let přijela s brekem pro 6. místo, Petr Hruda a Kamil Nejezchleb (7-8 let) byli kousek za sebou na 7. a 8. místě, oba předčil Martin Pozorský na 5. pozici. Jeden z nejtěžších závodů dosavadní kariéry absolvovali Tomáš Hruda (12.) a Vojta Mazal (15.) mezi chlapci 9-10 let. Dramatický závod mladších žáků po prvním kole vypadal velice slibně, Kuba Kočvara a Tom Jelínek jeli v souboji o bronz, ale stoupání do druhého kola je vysílilo natolik, že nakonec obsadili 9. a 10. příčku.

Obtížnost závodu byla na vysokém stupni. Pro místní jedince jezdící po „návsi“ určitě takový závod v konkurenci závodníků z Českého poháru není motivací začít s cyklistikou jako sportem, na druhou stranu, kdo už je chycen a krásám bikingu propadl, má možnost v Knínicích natrénovat dost z techniky, se kterou se na pohárech potká.

VÝSLEDKY | FOTO

HONBA ZA BODY
Jak řekl Herson při komentáři Grand Prix Racio Břeclav: „Sedmnáct mladších žáků bude bojovat…“ , a tak se i stalo, honba za body začala. V pelotonu byl i Jakub Kočvara, bohužel jediný náš zástupce v poli silničářů na tomto krásném závodu v centru města.

Kouba už má za sebou jedno kritérium v Jablonci, oproti Jizerkám tady na jihu Moravy nebyly kopce a nejel se hladký závod, takže každé třetí kolo z celkem dvanácti znamenalo bodování.
Už od druhého okruhu byl v úniku jeden slovenský jezdec a tak to zůstalo až do cíle. Ač se Kouba pohyboval ve skupině pronásledovatelů, bohužel mu to ani jednou na body nevyšlo a celkově skončil na 8. místě.

FOTO

KOPCE I ROVINY JIŽNÍ MORAVY
Přesunout se na začátek