DVĚ SEVERNÍ CESTY S ODBOČKOU DO EVROPY

Během týdne se dvakrát vydat po D1 směr Ostrava vyžaduje při uzavírkách z Olomoucí notný kus trpělivosti do pátečního provozu. Nejdříve míříme až za Bílovec a za sedm dní k Novému Jičínu. 

 

 

 

 

První výjezd byl nepočetný na naše startující nejen kvůli zdravotním omezením či dovoleným, ale v jednom případě i reprezentačním výjezdem.

Terka Obořilová si díky zisku titulu Mistra na silnici zajistila nominaci na evropský šampionát v holandském Alkmaaru. Hodnocení jejího vystoupení je asi lépe nechat na jejím vyjádření z Instagramu:

Že časovka dopadne nic moc jsem věděla hnedka, co jsem se dozvěděla, že ji pojedu💁‍♀️ A žádnou dobrou výmluvu nemám, můžu jen konstatovat, že to teda fakt hodně neklaplo😂
Nicméně na hromaďák jsem se těšila a myslím, že jsem se i dobře prodírala dopředu, než jsem to položila v zatáčce v tom strašným dešťu (svojí vinou🤦‍♀️) a ještě mi spadl řetěz za kazetu. A bylo po závodě, pak už to bylo jen o nějaké česti dojet, protože takový závod se nevzdává😏
Takže docela #trapenickotrapeni
Ale tak život jde dál a věřím, že bude zas líp😄

No jo, každý den není posvícení a elementálové nám nakloněni prostě nebyli, potvory.

Ostatní válčili na trati silničního poháru v obci Slatina u Bílovce na krátkém 6,5 km měřícím a docela členitém okruhu zakončeném docela stojkou, které přecházel zatáčkovitý sjezd. Tom Jelínek jel v čelní skupině a i těsně před cílem dokázal ještě předjíždět a 5. místo je vynikajícím výsledkem. Stejných 13 km odjela i Hanka Černá na 12. místě mezi staršími žákyněmi. Natka Jelínková to měla nejen o kilometry ale i o trápení s nevolností těžší. Po prvním kole z pěti to vypadalo nadějně, ale pak už se jen propadala a navíc jela úplně sama a do cíle se dostala na 14. místě.

VÝSLEDKY | FOTKY

Dlouhý okruh v okolí Starého Jičína přilákal oproti minulému týdnu nejen české ale i slovenské cyklisty. 14 km kolo jeli mladší žáci a žákyně jednou. Tomáš (11.) a Kuba (14.) se až do cíle museli „probít“ v hromadném spurtu balíkem 25 závodníků, jehož čelo ovládla čtveřice Slováků. Hanka dojížděla osamoceně 16. když se společná skupina mladších a starších žákyň na 14 km rozpadla.
V kadetkách se pole dívek rozdělilo na dvě skupiny a několik odpadlic. Ve druhé skupině se po 42 km a hodině dvacet jízdy finišovalo o 9. místo, bohužel Natce to nevyšlo, když dojela jako 14, na druhou stranu to nebylo jako minule a bylo to o závodění.

Ve společném startu žen a juniorek už byla i naše reprezentantka z nedávného Mistrovství Evropy v Holandsku. Terka jela celých 70 km v hlavní skupině, ze které se dvě kola před cílem odpoutala vítězná trojice žen, takže do závěrečného stoupání se závodilo o 1. místo juniorek. Terka neměla pro závěrečný dojezd optimální pozici pro překonání všech soupeřek a tak byla pod cílovou bránou druhá. I tak to byl výsledek na spravení chuti.

VÝSLEDKY | FOTKY

DVĚ SEVERNÍ CESTY S ODBOČKOU DO EVROPY
Přesunout se na začátek