Jedeme na plné obrátky

Čím blíž je cyklistická sezóna, tím se stupňuje i tempo naší přípravy nejen tréninkové, ale i závodní běžecké. Poslední týden jsme tak nejen odjeli spousty kilometrů individuálně, ale i společně, naběhali tisíce metrů v tělocvičně i mimo ni. A abychom nezůstali bez medaile, vyběhli jsme i do terénu.IMG_2652

Už v neděli dostaly do těla naše holky při tréninkovém dnu. Zlepšuje se naše vybavení silničními koly a tak si naše nejzkušenější bikerky mohou odtrénovat svou porci kilometrů i při nepříznivém počasí na válcích.
Po oblevě jsme do našeho tréninkového programu opět vrátili úterní výjezdy na velodrom v Brně. Dvě hodiny stereotypní jízdy v balíku jsme občas narušili silovými a rychlostními intervaly.
Středeční krátký intenzivní běh a hodinové plavání a relaxování v bazénu graduje při páteční tělocvičně všeobecnou přípravou. Už se nás schází přes dvacet a začíná nám být i v prostorách gymnázia těsno. Na příští školní rok to vypadá na stěhování do větších prostor.

Sobotní vrchol tohoto týdne se nacházel v Kuřimi. V bodování Kuřimské běžecké ligy už jsme několikrát brali nejvyšší příčky a teď opět stojíme na začátku nového ročníku. Ze sedmi závodů celého seriálu byly při tom prvním součástí i mladší běžci a tak jsme za mlhy a ranní námrazy vyrazili do zámeckého parku na tratě od 115 do 1500 metrů.20170218_103544(0)

Kratinký okruh pro nejmenší byl pro nás velmi dramatický. Na jednom kole se 115 metry se strhla dramatická bitva o prvenství, ve které Terezka Fritzová vyběhla stříbro. Na dvojnásobné trati se pořadí rovněž přelévalo a až do posledních metrů se Anička Ryšavá pohybovala mezi nejlepšími a v samotném závěru velmi těsně přistálo na našem kontě druhé stříbro.

Delší kolo o cca 500 metrech bylo připraveno pro mladší (2x) a starší žactvo (3x). Michal „Mojmír“ Fritz (5. místo), Hanka Černá (6.) a Anna Smutná (10.) běželi na hranici svého maxima, ale na medaile to nebylo. Stejně tak pro Štěpána Kameníka (5. místo) patnáctistovka pódiové umístění nepřinesla. O to větší potěšení pro nás byl závod dívek. Terka Obořilová už po prvním kole běžela osamoceně první za dvojicí nejrychlejších chlapců. I Anetě Fritzové se po zdravotních peripetiích zadařilo a její druhé místo je super motivačním úspěchem.

Už od dorostenců všichni zbylí účastníci museli uběhnout 7,3 km. Celkem 145 účastníků zahajovalo na asfaltu, aby na trase jednak museli zdolat přes sto výškových metrů na vrch Zlobice a také zledovatělé úseky. Pro Honzu a Michala Šmídovi to byla premiéra v takto dlouhém závodu navíc v souboji s dospělými muži a tak byla cítit jejich předstartovní nervozita a myšlenky, jak závod rozběhnout. Honza se svým 17. místem absolutně, časem 29:37 a stříbrem v juniorech spokojený byl. Michal přiběhl do cíle 29. za 31:30 a nebýt rozvazujících se tkaniček, snad by to bylo mezi juniory 3. místo, na druhou stranu ho tato komplikace nepřipravila o vítězství v dorostencích a o šišku jeho oblíbené lahůdky z vysočiny.

Fotky ZDE | Výsledky ZDE

Jedeme na plné obrátky
Přesunout se na začátek