Další porce bodů, medailí a titul

Posledních čtrnáct dnů bylo zaplněno závody mírou vrchovatou, do toho tréninky, pořadatelská výpomoc a dva týdny utečou jako voda.

WP_20160828_10_53_53_Pro

Na horských kolech se pohybujeme v rybníce regionálních závodů a lovíme body především v Poháru Drahanské vrchoviny. Buková a Bořitov se na svých loukách přesvědčily o našich kvalitách především u mladších ročníků.
Na bukovské trávě a poldru na stupně vítězů dosáhli jako první v mladších žákyních Hanka Černá, která byla pronásledována týmovou kolegyní Emčou Ryšavou na druhém místě, rovněž druhá ale v odrážedlech byla Katka Šulcová a bronz patří v chlapcích 9-10 let Tomovi Jelínkovi.
Za bořitovskou hasičkou si velmi dobře vedla Anna Smutná svým už osmým vítězstvím, stříbro k bronzu z Bukové přidal Tomáš Jelínek a na odrážedle se jako třetí cílem prohnala Katka Šulcová.

Naši dráhaři doslova okusili beton brněnského velodromu. Michal Šmída nejdříve rozerval kalhoty a dres při Českém poháru Turné 4 drah, aby si za týden při Brněnském dráhovém poháru obdobný pád zopakoval a vyrobil díry i na novém oblečení. Odřeniny se již naštěstí hojí. Parádního hlavana předvedla i Emča Ryšavá a spáleninu o beton si přivodila taky Sára Chudá.
Přesto nasbírané body a umístění pomohli především k nominaci na dráhové mistrovství 2. – 4. 9. v Brně a 9. – 11.9. v Praze oběma bratrům Šmídům, kde se budou spolu s Annou Smutnou a Terezou Obořilovou snažit v omniu, sprintech a stíhačkách dosáhnout na cenné kovy.

Ani silniční cyklistika nepřišla zkrátka. Město dr. Emila Holuba vidělo další díl Českého poháru. Škoda společné skupiny žákyň, protože do popředí mezi mladšími v ní stoupá  Anna Smutná s třetí příčkou. Čerstvá mistryně republiky Terka Obořilová dojela čtvrtá a nejlepší závod na 75 km má za sebou Michal Šmída s 19. příčkou.
Jihomoravský přebor o posledním prázdninovém víkendu ve Zbraslavi u Brna pak znamenal další titul do sbírky díky Tereze Obořilové.

Pro nás novým sportem byl triatlon v Lošticích, kde sestry Smutné vyplavaly, vyjely a vyběhly dvě medaile – Anna zlatou a Emča stříbrnou – plus mezi nejmenšími startovala i Amálka Klimková a bronzová Katka Šulcová.

Už několik let spolupracujeme se spolkem Sportuj s námi na pořadatelském zajištění běhů. tentokrát jsme se museli popasovat s náročnou prací při zajištění dopravního značení a vidět nás bylo i na čele a chvostu jednotlivých startů, kde jeli naši cyklisté. Další skupina včetně dětí pomáhala v cíli.

Další porce bodů, medailí a titul
Přesunout se na začátek