Titul na dosah

Den sv. Václava byl využit hned několika pořadateli ke konání významných akcí v cyklistice. Nejen, že se rozjela v Táboře cyklokrosová sezóna, ta silniční končila Mistrovstvím družstev v Březnici a bikeři si v rámci našeho kraje mohli doplnit svou sbírku medailí při Přeboru horských kol.

2016-09-28-14-02-25

V Březnici, městu nedaleko Příbrami, nám 28. září unikl titul v časovce dvojic žákyň ne o pověstný chloupek, ale vinou špatné práce pořadatelů. Došlo ke zkrácení tratě vítězné dvojice a i přes protest rozhodnutím rozhodčích byly výsledky potvrzeny. Dvojice Kristýna Burlová a naše Tereza Obořilová totiž patřily k favoritkám a na 16 km okruh startovala jako poslední. Vyhrála o 10 sekund nad Sabinou Džerengovou a Dagmar Hejhalovou z Dukly Praha. Bohužel zklamání mladých cyklistek nevylepšily ani stříbrné medaile.

Krajský přebor MTB

Příjemněji vyzněly závody v blízkosti brněnského Anthroposu, kde se uskutečnil Přebor Jihomoravského kraje horských kol. Zkrácená trať, na které se konal už dvakrát Český pohár a v roce 2017 se zde pojede Mistrovství republiky, byla dnes hojněji zalidněna především mladými cyklisty než v předchozích závodech MTB ligy.

img_7546

Už 800 metrový okruh pro 7 až 10 leté byl poměrně náročný a ač ještě nešlo o přebornické tituly, i naši závodníci bojovali o medaile. Tu nejcennější získal mezi chlapci Tomáš Hruda (7-8 let) a Tomáš Jelínek (9-10 let), u dívek to byly bronzové Anny Ryšavé a Dorky Smutné.

Od 11 let už se závodilo na velké trati dlouhé 2000 metrů a všichni tak museli absolvovat kamenná pole, gravity sjezdy lávku a další „vymyšlenosti“, se kterými se mnozí mladší ještě nedokázali vypořádat. Pro zkušenější už to ale problém nebyl a tak jsme se i my mohli radovat ze dvou titulů krajského přeborníka Anny Smutné a Sáry Chudé, navíc ještě získala Hanka Černá stříbro. Škoda, že Emča Ryšavá v posledním kole zaváhala v technice, byla by ještě bronzová. Kluci – Michal Fritz a Lukáš Sedlák – v nejpočetnější konkurenci dojeli na 7. a 8. místě.

Před startem dospělých program vyplnily nejmenší děti do 6 let, kde triumfoval Daniel Boreček před týmovým kolegou Petrem Hrudou. V odpoledním startu už jsme zastoupení neměli. Michal Šmída má stále aplikovánu ortézu a šroub s klíční kosti bude vyoperován až na konci října, starší junior Honza Šmída byl stejně jako Terka na týmovém mistrovství a jako součást družstva Favoritu Brno si vyjel čtvrtou příčku.

Titul na dosah
Přesunout se na začátek