Nedělní konečná

Říjen je sice pro naše cyklistické matadory měsícem klidu, ale vynechat některé kultovní závody by byl hřích a jedině počasí nás může donutit zůstat doma za pecí.wp_20161002_10_29_49_pro

Naštěstí nedělní termíny prvního a druhého víkendu desátého měsíce nepoznamenal ani déšť a ani sníh a tak jsme mohli ten první 2. října strávit v Ořešíně mezi místními Sokoly na jejich do tohoto roku spíše komorním závodě. Tradičně zde pořádají tři závody „Vichr“ pro dospělé, „Vánek“ pro děti a „Větřík“ pro kola s vozíky.
212 startujících ale pozměnilo představy pořadatelů a Ořešinský vánek, jak se celý závod jmenuje, přišel díky rekordní účasti o účast nejmladších s rodiči, kteří nevydrželi čekat na konec závodu.

wp_20161002_13_19_51_proUž 88 jezdců první vlny od juniorů po veterány okusilo nejtěžší trať. 4 okruhy a celkem 34 km vedených zprvu údolím Rakovec stoupalo do jeho příkrých svahů a tak vítězný čas byl na hranici 1:16:19 Pavla Váni, náš jediný zástupce Honza Šmída dojel za 1:27:00 celkově 26. a mezi juniory, kde neměl vážnějšího konkurenta, zvítězil.

Pro mladší účastníky byla spíše překážkou silná konkurence než trať, i když i ta měla dlouhé táhlé stoupání a technický sjezd. Naše děvčata Tereza Obořilová a Anna Smutná startovala zároveň s chlapci a i ty dokázala předjet, pro obě to byla vítězná jízda ve svých kategoriích. Mezi desetiletými se nejdříve rozpoutala bitva o prvenství v chlapcích, kde jen o 2 sekundy přišel o vítezství Tomáš Jelínek u dívek přesně v půlce startovního pole dojela sedmá Dorka Smutná. Desátým místem se mezi kluky do 6 let zapsal ve výsledcích Daniel Boreček.

Výsledky: oresinsky-vanek-2016-vysledky | oresinsky-vichr-2016-výsledky

Jubilejní Mulda

img_3184

Druhá neděle už DVACET LET patří Soběšické muldě. Závod povstal z Českého poháru, který se zde jel už v roce 1996 a hned tento rok na podzim se zde prohánělo 18 hobby cyklistů. Od té doby se ale „mulda“ stala kultovním místem pro zakončení sezóny a když ještě pořadatelé přidali „Muldičku“ pro nejmenší, zastavilo se počítadlo jubilejního ročníku na 554 účastnících.

Své síly předvedly tradičně obě naše děvčata, když tentokrát v silné konkurenci dívek i chlapců atakovaly absolutně nejlepší příčky. Tereza Obořilová vyhrála s minutovým náskokem přede všemi na trati 7,5 km, Anna Smutná sice bojovala navíc se žaludečními potížemi, ale i tak po 5 km zvítězila a na stupních se navíc potkala s další naší svěřenkyní Emčou Ryšavou, která byla v cíli třetí. K těmto úspěchům pak ještě Honza Šmída přidal stříbrnou medaili z 10 km.

Muldička pro nejmenší byla rovněž plná soubojů. Závod se jede v rozjížďkách a tak okusí trať ti nejlepší hned několikrát. Prosadit se mezi 46 účastníky musel Dan Boreček a 29. místo s půlminutou ztráty je dobrý výsledek, 4. příčka Anny Ryšavé nás také potěšila, když v její kategorii startovalo 28 děvčat a nejlépe z našich zajel Tom Jelínek, který mezi 36 chlapci obsadil vynikající druhé místo.

Statistiky, výsledky a přehršle dalších informací najdete na webu závodu.

 

Nedělní konečná
Přesunout se na začátek