Finálová jízda

Konec sezóny klepe na dveře a o uplynulém víkendu končily hned dvě cyklistické série. V Židovicích u Roudnice nad Labem Český pohár mládeže na silnici a v Boskovicích Pohár Drahanské vrchoviny na horských kolech.

img_7270

Sobotní závod se odbýval na okruhu 9,1 km jen s malým převýšením a na silnice III. třídy nezvykle kvalitním asfaltu. Snad taktická nevyzrálost, snad taktizující peloton žákyň nás připravili o lepší výsledek než 9. místo Terezy Obořilové. Celý balík totiž přijel do cíle po 27 km pohromadě, a to je pak vabank, kdo utrhne na cílové pásce pódiové umístění. Abych dívkám nekřivdil, pár nástupů jsem z mechanického vozu viděl, ale žádný neměl úspěch. Potěšitelná není ani 26. příčka Anny Smutné, ale s ohledem na její věk 12 let a výdrž ve skupině po celý závod lze zhodnotit kladně.
Stejný okruh, ale 12 okruhů a aktivní průběh od juniorů. Už během druhého kola dojeli mladíci žákyně a bylo k vidění kvarteto uprchlíků a za nimi ženoucí se balík. Tempo tedy bylo okolo 45 km/h a to bohužel nevydržel Honza Šmída a po 40 kilometrech si prošel krizí, která ho odstavila i od zapojení se do některé ze skupinek odpadlíků a další kola si musel odjet sám. Honza stejně jako jeho 16 kolegů byl odvolán, což byla téměř polovina čtyřiatřiceti členného startovního pole.
Bohužel výsledkový servis www.cyklovysledky.cz prozatím mlčí o celkovém pořadí a budeme tedy s bilancí silničního poháru muset vyčkat.

Dvacítka našich zasáhla do finále boskovického závodu, který uzavřel celý čtrnáctidílný Pohár Drahanské vrchoviny.
Tři zlatí medailisté neměli se soupeři až takovou práci, Tomáš Jelínek svůj náskok zvyšoval každým kolem, Anna Smutná neprohrála žádný ze závodů a dominovala i v posledním díle a Tereza Obořilová i po sobotním silničním poháru měla dostatek sil před nejvážnější konkurentkou Sabinou Sobkovou.
Stříbro jsme žádné nezískaly, ale bronzy byly dva. Mezi nejmladšími cyklisty si po závodě mohl na stupínek s trojkou stoupnout Petr Hruda a u dívek 11-12 let ho získala Hanka Černá.

Celkové pořadí pak uvádí celkem 27 členů týmu, kteří bodovali v některém z dílů seriálu. Za věrnost a samozřejmě výkony byli na nejvyšších příčkách odměněni vítěz kategorie 9-10 let Tomáš Jelínek a mezi mladšími žákyněmi Anna Smutná, druhým absolutně u chlapců do 6 let byl Petr Hruda, 3. příčka patří Haně Černé (dívky 11-12 let) a starší žákyni Tereze Obořilové. S ohledem na početnou konkurenci stojí za zmínku i sedm čtvrtých míst napříč kategoriemi. Kdo se jak umístil zjistíte ve výsledkových listinách.

Finálová jízda
Přesunout se na začátek