Lední revue

Páteční tělocvičnu jsme absolvovali nově v Gymnáziu Boskovice, protože jsme se už do té v „pedáku“ nevešli. Večerní odchod s hvězdičkami nad hlavou sliboval na druhý den dobré podmínky pro další závod Brněnského běžeckého poháru. Určitě ale nejsem sám, kdo se ráno před odjezdem podívá na teploměr a pohledem zkontroluje, jak to vypadá venku. Z večerní pohody se ovšem počasí proměnilo v namrzající dešť. Závody se ale konají za každého počasí a tak jsem vyrazil směr Kuřim.

Už tradiční první po novoroční závod znám od jeho začátků a o sníh a led zde nebyla nikdy nouze. První kroky po kluzišti, které příroda vytvořila na silnici se startem a cílem, daly tušit, že to dnes nebudou mít běžci lehké. O žákovské a dětské tratě po asfaltu a kostkách se naštěstí postarali místní technické služby prosolením celé trasy, a tak se mohlo v 9:00 začít závodit.

Nepočetné pole staršího žactva vyrazilo na tři okruhy o celkové délce 1350 metrů společně. Skupinka Slavík, Stibal, Šípek, Šmída držela u sebe až do samotného konce, v pěti sekundách se zapsala do výsledkové listiny a černý petr zůstal našemu Michalovi. I tak ho to v průběžném pořadí drží na druhé příčce. Aneta Fritzová sice nastupovala na start jako vedoucí průběžného pořadí, ale pódiové umístění je doposud chybělo (3x 4. a 1x 6.místo). Poprvé se Anetě podařilo porazit největší konkurentky a svou výsledkovou bilanci si vylepšila 1. místem!!!

950 metrů mladších žákyň dobře zvládla i Anna Smutná, když v cíli uzavírala první desítku, což je v seriálu její nejlepší výsledek. Stejně na tom byl mezi chlapci Michal Fritz (10.) a v přípravce se neztratily Hana Černá (9.) a Ema Ryšavá (15.) v konkurenci sedmnácti děvčat. Další bodíky je posunují opět o něco výše v průběžném pořadí. Nebodované kategorie mladších přípravek obsazuje naše dvojice Dorota Smutná a Anna Ryšavá. Neatakují příčky nejvyšší, ale spíše svádějí souboje mezi sebou, když Dorka o sekundový krůček porazila Aničku a bylo z toho 10. místo. Mezi nejmladšími běžci do 6 let jsme dnes měli na startu Daniela Borečka a Terezu Fritzovou. Na krátké trati o délce 100 metrů doběhl Dan 9. a Terezka vybojovala dnešní druhou tentokrát bronzovou medaili.

Kuřimský kros nikdy nepatřil k nejsilněji obsazovaným závodům. Náročný profil kuřimské hory ztížený zimním počasím ho řadí k nejtěžším běhům seriálu a neláká tak mnoho hobby sportovců. Přesto se na startu závodu na 4,8 km sešlo 160 startujících žen a mládeže. Mezi nimi se do první startovní lajny postavil i Jan Šmída, jelikož mu patří v průběžném bodování 8. místo absolutního pořadí. Jenda na zasněžené trati předvedl 25. místem svůj standardní výsledek v čase 22:02.

Další závod BBP hostí Radostice 23. ledna 2016 – Radostice-BPP-2016. Podle počasí si zimní přípravu možná zpestříme 16. ledna na Uhřickém kolečku – info zde.

fotogalerie z Kuřimi zde
výsledky z Kuřimi zde

Lední revue
Přesunout se na začátek