PRÁZDNINOVÝ SUMÁŘ

Prázdninové aktivity se kvůli pandemii rozrostly natolik, že se pořád něco dělo. Rozjel se Český pohár MTB, Pohár Drahanské vrchoviny…, čímž se zaplnil kalendář skoro na všechny víkendy a přes týden ježdění, běhání a nově i JÓGA s Maruškou.
Pohárový Touškov
První prázdninový víkend pro nás bude hořkou vzpomínkou s jednou světlou výjimkou.
Sobota patřila pouze Natce a ač start v poli 32 kadetek proběhl dobře, hned v první části okruhu stál v cestě dalšímu pokračování závodem STROM. Pád a 8 na kole jízdu ukončil.
Neděle vypadala na sekcích slibně a Kouba i Tom si z pětice překážek odvezli dost bodů. 120!!! startujících žáků byla taková nálož, že se jednak zdržel program jejich startu, trať byla po dvou závodních dnech už také notně rozbitá a startovní pozice ne moc ideální. Kouba navíc spadl tak nešťastně, že protočil řidítka a musel běžet do depa. Tom se notně nakrmil prachem ze své 72. startovní pozice a tak 62. a 63. místo je velkým zklamáním.
Tuto bilanci vylepšil nejmladší z bratrů Hrudů Martin, když v nejmladší kategorii vyjel skvělé 2. místo. Petrovi se tolik nedařilo a Tomáš si na žákovskou trať netroufl.
Každopádně neházejme flintu do žita a snažme se už za týden v Peci pod Sněžkou maximálně zlepšit.
Typická Pec??? Asi ANO!
Jestli je květen nebo červenec, Krkonoše jsou připraveny vám dát pocítit, že jste na horách a změny počasí jsou toho důkazem. Navíc trať je tady opravdu velmi náročná i za sucha.
Páteční trénink na bahýnku odstavil ze závodu Natku, sobotní déšť ovlivnil především osmdesátku kadetů a ač si v Touškově Michal Kupský vyjel velmi dobrou 31. startovní pozici, po hodinovém závodu klesl o deset míst vzad.
Neděle byla chladnější, ale naštěstí jen s drobnou přeháňkou a náš boj v dětských a žákovských kategoriích se konal na vyschlé trati.
Malé závodníky rozšířili Elen (10.) a Vojta Mazalovi (50.), otrkanější už z Touškova byli Martin (2. SUPER!!!) a Petr Hrudovi (49.).
Koubu a Toma čekaly technické sekce a i díky minimu chyb posun kupředu na startu XCO. I tak byly až za první čtyřicítkou ze 110 startujících. Tomovi se podařil start a výhoda jedoucí skupiny ho posunula na dobré 46. místo, Kouba (63.) měl naopak smůlu, když ho brzdili technicky slabší soupeři. Oba teď musí makat v posledních dvou závodech (Zadov a Brno) na vylepšování svých výsledků, aby je příští rok čekala lepší startovní pozice a mohli ukázat své kvality.
Blátivou stopu zanechali horští cyklisté v Benešově u Boskovic. Ještě před startem se na trať prvního závodu Poháru Drahanské vrchoviny snášel déšť a teplota se mírně přehoupla přes 15 stupňů, takže o bahenní lázně nepřišli ani nejmenší cyklisté.
S klouzajícím povrchem si nejlépe poradili zlatí Martin Hruda, Martin Pozorský a Elen Mazalová, na stupně, s blátem v očích jako většina ostatních, se dostala také bronzová Adéla Vodicová.
Kempování poprvé a NE naposled
Přelom prázdnin a zlom počasí. Sice jsme se pekli v horkém počasí přelomu července a srpna, notně jsme se unavili v sedle kol tréninkově i závodně, ale pochvalovali jsme si
… konec blátivého klouzání a mokrých svršků,
… zázemí Sportparku Boskovice, kde vyrostla naše stanová čtvrť,
… rizotko i gulášek, domácí zmrzlinu a další sladké mámení od maminek a tatínků,
… medailové úspěchy z horké Bukové schlazené studenými vodami koupaliště Červenka,
… prostě spousty zážitků a zkušeností vměstnaných do čtyř dnů.
Ta dlooooouháááá cesta na Šumavu
Vyplatí se přetrpět těch 330 km? V nadmořské výšce 1000 m.n.m. Vás totiž čeká jedna z našich nejlepších tratí cross country a jak je na poháru zvykem i silná konkurence rozšířená o tomto víkendu o mnoho zahraničních kvalitních jezdců.
Třetí Český pohár na Zadově pro nás začal v pátek tréninkem a objevováním novinek náročné trasy na přírodním základě doplněné technickými převážně kamennými překážkami. Pochválit je třeba nově napřímenou startovní rovinku a přesun technických sekcí do centra dění.
V sobotním programu první vystartoval Michal Kupský a našeho judistu prověřily především náročné výjezdy kopce, což přineslo jeho letošní top výsledek 37. místo. Natka Jelínková měla opět namále, když byla hned po startu poslána balíkem kadetek a juniorek k zemi, ze stadionu vyjížděla předposlední, ale zahájila stíhačku a během dvoukolového závodu dokázala předjet deset svých soupeřek a připsat si 20. příčku.
Neděle byla hektická, když se začalo už v 8:00 s technickými disciplínami, které Kuba Kočvara zvládl bez chyby a Tom Jelínek s menším zaváháním. V závodu už to tak lehké nebylo, tři větší okruhy sedli Kubovi na novém stroji a konečně se dostal do první čtyřicítky z více jak sta konkurentů. Tom trpěl na teplo a únavu a dojel jako 46.
Nejmenší dětičky neměly úplně jednoduchou trať jako na předchozích závodech v Touškově a Peci. Petr Hruda dojel 39., Elenka Mazalová 9. a už po třetí patří stříbro nejmladšímu z výpravy Martinu Hrudovi.
Konec prázdnin je tu a dva vrcholy před námi. Jednak Pohár Drahanské vrchoviny v Boskovicích a o týden později skoro taky domácí Český pohár v Brně.
PRÁZDNINOVÝ SUMÁŘ
Přesunout se na začátek