PUMPTRACK RACE 2020

Po deštivých dnech přišlo na sobotu 13.6. vedro, což bralo závodníkům síly. Přesto se valná většina dokázala při pumtracku motivovat natolik, že druhá jízda byla rychlejší.  Králem letošního ročníků je Štěpán Kameník s časem 0:45,36.

Začínaly ovšem jednou jízdou a jedním kolem odrážedla a někteří borci to teda neměli moc v ruce a pár jich nejenže spadlo, ale dokonce měnilo směr, vyjíždělo, bloudilo… Ale pro tyhle nejmenší je to kolikrát vůbec první start v životě a tak jsme byli tolerantní a některé jízdy opakovali.

S přibývajícím věkem už byla vidět zkušenost, dynamika a pumpovalo se o sto šest. Drama v některých kategoriích bylo v rozmezí desetin sekundy.
Od 9 do 16 let se ovšem nejen pumpovalo, bylo nachystáno pět technických sekcí a krátký okruh XCO. Tento trojboj vyplnil nejen závodní pauzu, ale nabídl kvalitní trénink pro sekce na Českém poháru a krátké XCO po trati loňského mistráku v eliminátoru pak doplnilo skladbu dovedností a součet umístění ukázal, kdo je tím nejlepším univerzálem. Určitě v tomto modelu budeme pokračovat i v dalších letech.

Za sebou tak máme domácí akcičku. Komplikované hledání termínu nakonec padlo na 13.6.2020 a do Sportparku Boskovice si našlo cestu 65 závodníků.

Výsledky: pumptrack race výsledky 13.6.2020
Foto a video: již brzy na rajčeti

PUMPTRACK RACE 2020
Přesunout se na začátek