ZIMNÍ VRCHOLY

Běh je pro nás především součástí zimní přípravy na cyklistiku a tedy doplněním tréninku v tělocvičně, bazénu i venku, přesto mají některé závody a celé seriály prestižní nádech s cílem zabodovat co nejlepším umístění a také prodat odtrénované hodiny strávené v běhu.

Jedna z těch pro nás důležitých a dlužno říci i kvalitně a početně obsazených sérií je Brněnský běžecký pohár, který začíná už o pátečním svátku Během 17. listopadu v Jehnicích. Pro nás takřka domácí závod pak bude hned druhý díl 2. prosince v Okrouhlé Mikulášský běh. Ve všech deseti dílech startují už ti úplně nejmenší atleti, mládežníci i protřelí veteráni a mnohdy lze na startovní pásce vidět i elitní české běžce. Tratě jsou většinou krosové a až na malé výjimky i kopcovité, což ale platí především pro starší účastníky běhající cca 5 a 10 kilometrů.

My už jsme nejen v běhu – začala nám totiž pravidelná všeobecná příprava v tělocvičně i bazénu, při běhu i na pochodech – rozjetí na plné obrátky a tak máme za sebou další porci závodních kilometrů a slušnou porci úspěchů.
O Hořicích a Slatině už jsme psali v minulém článku a k nim jsme přidali další starty v Bučovicích, Útěchově a Jedovnicích.

V Bučovicích jsme si připomněli 99. výročí založení republiky na Běhu 28. října.
Nezvykle krátký dvoukilometrový závod svedl dohromady Honzu, Michal a Štěpána, kterým se v juniorech, dorostencích a žacích podařilo dostat na stupně vítězů. Jejich stříbra a bronz vylepšila při dívčím kilometru vítězná Aneta.
Mezi mladšími závodily Hanka, Anička a Terezka, ale v nastalé tlačenici to na medaile nebylo.

Většinou v sobotu se vydáváme na běžecké závody a ta 4. listopadu patřila útěchovským podzimním lesům s krkolomnou tratí trochu na blátě, trochu po kořenech, trochu po kamenech, se spoustou kopců a kopečků a v našlapané konkurenci.
Stran medaile se zadařilo bronzovému Tomovi Jelínkovi, Michal Šmída byl v dorostu čtvrtý, Honza absolvoval 7 km s muži a veterány a obsadil skvělou 5. příčku absolutně. Hanka Černá vylepšovala svůj výsledek i v posledních metrech závodu a Štěpán Kameník si stěžoval na kotník.

Na výlov kaprů k jedovnickému Olšovci nás zavedl start v Okresní běžecké lize.
Živého vánočního společníka jsme však nezískali, když nejblíže k němu byla v cíli druhá Aneta a třetí Tomáš, Štěpán a Michal. Nezaháleli ani čtvrtý Kuba, pátý Honza a šestá Terezka. Hanka s Natalií už měly ke kýžené rybě přeci jen o něco dál.
Nedá se nic dělat, pro štědrovečerní večeři se budeme muset vypravit na adventní trhy.

ZIMNÍ VRCHOLY
Přesunout se na začátek