Podařené kempování

WP_20160813_11_30_43_ProPrvní polovina srpna podle našeho závodního kalendáře patřila spíše tréninkové přípravě, ta druhá bude v závodním tempu směřovat na silnici a především dráhu.
Zahajovali jsme pel melem tréninků – úterní dráhový na velodromu v Brně, šlapat na silnici se učili i naši nejmenší cyklisté ve středu v Mladkově, čtvrtek patřil horským kolům a přípravě na víkendový závod ve Valchově.

Jelikož na sobotu 6. srpna nebyl žádný jiný program, rádi jsme se v hojném počtu postavili na startovní čáru valchovského závodu horských kol při Poháru Drahanské vrchoviny. Už v kategorii nejmladších cyklistů zazářila stříbrná medaile Daniela WP_20160806_09_42_23_ProBorečka a v konkurenci 16 soupeřů dobře zajel i pátý Petr Hruda. Jeho starší bratr Tomáš mezi 7-8 letými dosáhl na sice nepopulární 4. místo, stále ho to ale udržuje v souboji o celkové stupně. Vůbec poprvé nás ve stejné kategorii reprezentoval Tomáš Sedlák v cíli devátý. U dívek skvěle zajela Anna Ryšavá a bylo z toho nešní druhé stříbro pro naše barvy, Gabriela Novotná ve stejném závodu dojíždí jako sedmá. Blízko stupňů WP_20160806_10_52_01_Probyli i naši 9-10 letí chlapci – Tomáš Jelínek jako 4. a o 4 sekundy za ním 5. Jakub Kočvara, u děvčat skončila ve výsledcích Dorka Smutná také pátá.
Druhý blok žactva zahájil Michal Fritz slušným 6. místem a jeho nový týmový kolega Lukáš Sedlák na poprvé uzavíral desítku nejlepších. U mladších žákyň zacinkaly hned dvě medaile, když zvítězila dosud neporažená favoritka Anna Smutná a na stupně ji doprovodila bronzová Hanka Černá, Emílie Ryšavá bohužel kvůli pádu do cíle WP_20160806_11_38_34_Pronedojela. Starší žák Martin Kolář uzavřel závod na 5. místě, jeho týmovým kolegyním se dařilo o poznání lépe, protože Tereza Obořilová přijela do cíle první a Sára Chudá jako třetí.
WP_20160806_12_58_21_ProZa zmínku stojí i vystoupení štafet, když si naše nejlepší ve složení Tom Jelínek, Terka Obořilová a Jan Šmída vybojovala bronz.  Závěrečné starty pak navíc ozdobil svým výkonem v juniorech právě Honza Šmída, celý závod jel s náskokem jako druhý a nestačil tak pouze na vítězného Jakuba Římana. Michala Šmídu hendikepovala bolest zad a během čtyř okruhů se propadal ze třetího až na 6. místo.
Jak nám to ve Valchově šlo můžete zhodnotit ve výsledkových listinách a prohlédnout ve fotografiích.

Následující týden se pětice našich členů vydala do Jeseníků na Rychlebské stezky, kde pod vedením zkušeného tandemu trenérů a závodníků Lucka Veselá a Dušan Olejníček rozvíjeli své technické dovednosti. V úterý jsme nenechali zahálet mladé bikery, kteří potrénovali ve westernu a ve čtvrtek si vybraní opět zkusili dráhu a bohužel některá děvčata i tvrdost zdejšího betonu, naštěstí bez fyzických následků. A protože nás na velodrom doprovodila i Jitka Černá, máme bohatě zdokumentováno i na obrázcích.

Po červnové premiéře závodu v Malém Hradisku, jsme o víkendu 13. -14. srpna poprvé zorganizovali i cyklistický kempík. Dvacítka účastníků si vyzkoušela nejen umělé překážky, ale i přírodní a vybudované technické úseky v lese. Mladší se přiučili u starších v sedle, nejezdilo se jen na kole, ale sportovalo se i kolektivně, někteří možná poprvé okusili spaní ve stanech a ranní rozcvičku, prostě jsme si užili víkend, naučili se něco nového a tmelili kolektiv. Dobrá zkušenost, dobrá nálada a dobrý základ pro rozvinutí myšlenky tréninkového kempu pro příští rok.

Podařené kempování
Přesunout se na začátek