ÚSPĚCH Z TERÉNU I OVÁLU

Třetí květnový týden nabídl hned dva dráhové podniky a zahájil bikování na Drahanské vrchovině.

Z předchozího víkendu jsme mimo silničního poháru ještě startovali na zajímavém závodu JEKOLKA v Jedovnicích. Po dva dny se v kombinované soutěži horských kol v časovce na trailu a cross country mladí cyklisté a dařilo se vítěznému Tomáši Jelínkovi a Martinu Hrudovi, bronz bral také Tomáš Hruda. VÝSLEDKY

V úterý se na velodromu buď trénuje nebo závodí. Datum 15. května tentokrát padlo na Přebor kraje a o výsledcích se rozhodovalo v Olympijském omniu.  Za nás se na start se postavily Anna Smutná a Terka Obořilová a v nastalé konkurenci včetně slovenských jezdců si obě holky vedly dobře. Anna mezi žákyněmi zajela slušně scratch jako sedmá a ještě lepší byla vylučovačka s 5. místem, v bodovačce si ale žádný bodík nepřipsala a tak z toho bylo celkové 7. místo a druhé v kraji. Tereza se musela popasovat mimo  pár kadetek také s žáky, celkem s 29 dráhaři!  Až na jednoho žáka se jí podařilo pokořit všechny soupeře. Titul přebornice kraje je doma!

Sucho, které trápí celou republiku by asi rádi zažili dospělí účastníci Poháru Drahanské vrchoviny. Pře zahajovací díl v Benešově se totiž přehnala bouřka s kroupami a ztížila poměrně náročnou trať. Dotklo se to tak našich dvou bikerů Honzy Šmídy a Anety Fritzové. Honza poprvé mezi muži dojel 11. A za 1:06:26 byl notně zablácen a promočen, přesto se mu navzdory počasí, jak sám řekl, jelo docela dobře. Aneta díky menšímu počtu musela bouřkou projíždět necelou půlhodinu (0:27:26) a se zbylou pěticí juniorek a kadetek si vcelku hravě poradila, protože zvítězila s náskokem přes 3 minuty.

V dopoledních slunečných závodech mladších dítek se zadařilo stříbrem Natálii Jelínkové ve starších žačkách a bronzem Jakubu Kočvarovi v mladších žácích. Vidět jsme ale byli napříč kategoriemi už od odrážedel, o čemž svědčí výsledky ze závodu.

Poslední den náročného týdne patřil opět dráze a velodromu v Prostějově, kde se jela stíhačka družstev. Pod vedením Petra „Hersona“ Hermana jsme v sobotu telefonicky prokonzultovali složení čtyřčlenných týmů a v neděli pak nasadili do žákovského Annu Smutnou a do kadetského Anetu Fritzovou. Krátký tréninkový čas před startem nedával moc šancí na vyladění týmové jízdy. Při jízdě kadetek se tak málem celé družstvo v jedné z klopenek rozpadlo, ale i přes tuto chybu kvalifikaci vyhrálo.

Zisk medailí samozřejmě potěší, i když konkurence byla malá, cennější jsou zkušenosti a příslib, že se s námi počítá na Mistrovství republiky, kde je můžeme zúročit ve výborný výsledek.

 

 

ÚSPĚCH Z TERÉNU I OVÁLU
Přesunout se na začátek