Rekapitulace uplynulého týdne

Aktuální zprávu z Českého poháru v Kyjově minulou neděli 17. dubna by šlo zpracovat bezprostředně po závodu, kdyby jsme se obešli bez výsledků. Vinou chyby cílové kamery se skládačka dojezdu závodníků takto významného silničního závodu musela sestavit pomocí informací od trenérů či z fotografií rodičů a dalších zdrojů. Proto oficiální podoba výsledkové listiny objevila až po třech dnech.

Musíme tak akceptovat verdikt o čtvrtém místu Terezy Obořilové v těsném souboji dojezdu čtveřice starších žákyň po jednom 15 kilometrovém okruhu, pro nás je to alespoň potvrzení formy naší závodnice. Její kolegyně Aneta Fritzová si po hlohovecké premiéře a prvním pohárovém startu na silnici odvezla 17. místo a mladší Anna Smutná ve společném startu dojela do cíle jako sedmá mladší žákyně a 23. absolutně. 60 kilometrů museli odšlapat kadeti a 95 členný peloton se i vinou dvou pádů rozdělil na několik skupin a dohánět je se Michalu Šmídovi nedařilo. Nakonec se spolu s balíkem žen dostal do cíle jako 52. Jediný neúspěšným jezdcem tak byl Jenda Šmída, který z pelotonu juniorů vypadl v prvním kole a snažil se s několika soupeři udržet v závodu až do 90 kilometrů vzdáleného cíle. Bohužel byl odvolán z tratě a ve výsledcích tedy figuruje s nepopulární zkratkou DNF. (Výsledky: čp silnice kyjov 2016 výsledky ofic).

Poprvé se 19. dubna na brněnském velodromu sešla silná a početná konkurence při Brněnském dráhovém poháru, který je zároveň Slovenským dráhovým pohárem. Loni poprvé okusili naši členi disciplíny na betonovém oválu a letos s přechodem do vyšších kategorií utočili Michal a Jenda Šmídovi na dráhové a silniční specialisty v bodovačce i vylučovačkách. Mezi 23 kadety si po čtyřech závodech vyjel celkovou 7. příčku Michal, když mu nevyšel italský vylučovací závod. Jenda měl sice méně soupeřů, ale jako prvoročák neměl proti specialistům moc šancí a po čtyřech závodech dělil 13. místo se slovenským kolegou. (Výsledky 1BDP 19 2016 V).

O tomto víkendu se rozjel do své patnácté sezóny Pohár Drahanské vrchoviny tradičním výjezdem časovky do vrchu ve Valchově. Naše barvy hájili všichni týmový závodníci. Na medaile dosáhli zlatí Jenda Šmída, Aneta Fritzová a Anna Smutná, stříbrná Anna Ryšavá a bronzoví Michal Šmída a Emílie Ryšavá. (výsledky: Vysledky-Valchov-Kamenak-23.4.2016).

WP_20160424_17_11_31_Pro

Závěr týdne – neděle 24. dubna – měla patřit zabudování trvalého značení trasy závodu MTB v Boskovicích a „sranda“ závodu Drahanského bajkování pro místní cyklisty. Vinou nutnosti doplnění povolení se první část – trvalé vyznačení – soustředila pouze na vyčištění okruhu a druhá část – závod – si zapsala 25 jmen do výsledkové listiny. Při 5° Celsia a hrozby padání sněhu se nás sice moc nesešlo, ale zahřáli jsme se prací, závoděním a závěrečným táborákem. Je jasné, že brigáda se kvůli značení svolá znovu, projetí tratě formou závodu a závěrečné občerstvení u ohniště si taky zopakujeme.

 

Rekapitulace uplynulého týdne
Přesunout se na začátek