ÚTĚCHOVSKÉ DUŠIČKY

Útěchovské lesy zasypaly trvale značené trasy listím, je chladno a mírně prší. Na startu běhu tedy vládlne klasické dušičkové počasí.
K dobru pořadatelů budiž přičteno, že se snažili všechny trasy vymést a vyčistit a že vše okolo organizace klapalo. Na druhou stranu překvapili délkou tratí, které u dětí a žactva nejsou obvyklé. 
Nejmenší naštěstí neposlali z dohledu rodičů a prckové běželi 100 metrů v mírném stoupání od startu do cíle. A právě tady jsme mohli slavit první vítězství Martina Hrudy.
V kategorii 2010-11 už se ale sice rovinatý závod natáhl na dlouhých 700 metrů a bylo lépe si trať předem projít. Růžová barva značení už trochu vybledla, křižovatky na další trasy i cesty a pěšiny v lese mohly mladé běžce přeci jen zmást. Naštěstí nezabloudila ani Terezka Fritzová (11. místo) a ani Petr Hruda (8. místo).
Desetiletí závodníci měli před sebou celé 2 km už s řádným kopcem, tedy dvakrát tolik než je většinou obvyklé, a čas Tomáše Hrudy 8:57 stačil na velmi dobré 5. místo. Ještě o kilometr dál musel zaběhnout Kuba Kočvara ve starších žácích a bylo to po doběhu cítit nejen na nohách ale i v ramenou. 8. příčka za 10:15 tak byla tvrdě vydřena.
Dorostenky starší, respektive juniorky, se už vrátili ke standardu a trať měla délku 4 km. Sice jsme cyklistku Terku Obořilovou „propustili“ do nového týmu, ale jako běžkyně v našem trikotu vyběhla stříbrnou medaili. Bratři Šmídové pak spolu nastoupili do nejdelší trasy 7 km, kdy napřed absolvovali 5 a následně 2 kilometrový okruh. Michal šel do prvního delšího a prudšího okruhu v klidu, vědom si předchozího tvrdého tréninku, aby ho kopce nezatavili a mohl ve druhém kratším kole náskok nejlepších stáhnout. Cíl uviděl za 27:31 jako osmý, Honza strávil na trati rovných 28 minut a bylo z toho 10. místo.
ÚTĚCHOVSKÉ DUŠIČKY
Přesunout se na začátek