BĚŽ – PLAV – JEĎ …

Červená zahrada většinou vybízí k relaxačním aktivitám. Dne 31. srpna se ovšem urputně závodilo na zemi, ve vodě i na kole. Páťáci totiž završili první pětiletý cyklus Dětského triatlonu v Boskovicích. Spolu s nimi samozřejmě startovali i prvňáčci a druháci v duatlonu a od třetích tříd účastníci okusili i plaveckou část.

My jsme byli při tom nejen přímo na závodní trati, ale i jako pořadatelé, když si mnozí z nás zažili nejen kvůli počasí horké chvilky na startu, v bazénu, v depu, v sedle kol i v cíli.  Ono není jednoduché obkroužit na kole jako před/zajezdec všechny starty nebo pomáhat při předávání kol v depu, máčet se v bazénu při hlídání plavců (i když to nemuselo být nepříjemné) nebo hlídat trať na třicítce stanovišť…

Naši mladí sportovci se předvedli skvělými výkony. Petr Hruda (1. tř.) zvládl velmi dobře první běh do depa i kolo bok po boku s jedním za soupeřů, vše rozhodl až závěrečný běh, ve kterém zvítězil o 5 sekund.
Za druháky bojoval až do posledních metrů o bronz Adam Nejezchleb a je velká škoda, že mu cenný kov unikl o jednu jedinou sekundu.
Triatlon si poprvé zkusili Terka Fritzová a Tom Hruda. Terezka podala vcelku vyrovnaný výkon ve všech disciplínách a i když dvě soupeřky v závěru dotíraly, ustála souboj o cenný bronz. Tomáš to také neměl v cestě za zlatem jednoduché, sice odplaval jako první, na kole ovšem ztratil 10 sec a v běhu do cíle to bylo jen o 4 sekundy lepší.
Mezi dívkami a chlapci čtvrtých tříd se objevily i děti naší triatlonové legendy Filipa Ospalého, syn Adam vyhrál a dcera Alice byla 3. Nás reprezentoval Adam Ptáček, který velmi dobře odplaval, na kole se držel s ostatními, ale závěrečný běh mu sebral hodně sil a dokončil na 6. místě.
Finále pro páté třídy neslo delší plavání a běh a také víc ambicí, mnoho z účastníků Dětský triatlon absolvovalo ve všech předchozích letech a ve vybavení a přístupu k závodu bylo vidět, že jim jde nejen o odměnu za účast. V našich barvách nastoupila Dorka Smutná, která pilovala přezouvání do cyklo i běžecké obuvi, naskočení i seskok na kolo… Nejslabší pro ni bylo plavání se ztrátou skoro celé minuty na čelo a z depa vyjížděla jako třetí, při jízdě Pilským údolím se dokázala dostat na druhou příčku, ale víc už s výsledkem udělat nešlo, za vítězkou zaostala o 1:42. I tak stříbro je super medaile!

VÝSLEDKY | FOTO SPORTUJ S NÁMI

BĚŽ – PLAV – JEĎ …
Přesunout se na začátek