MIKULÁŠ NA KOLE

Do třetice jsme oslavili Mikuláše, ovšem tentokrát ne v běžeckých, ale cyklistických tretrách. Vyrazili jsme na jih za teplem a za sluníčkem do Břeclavi. Ujedete 100 km jižně a hned teplota atakuje příjemných +10 Celsiových stupňů, sem tam vykoukne slunce a jediné, co připomíná prosinec, je právě Mikulášský cyklokros pořádaný Sportcomplexem.

Cyklokrosové speciály nemaje, odzimovali jsme svá horská kola a alespoň ve trojici vyrazili do lesíka u Chrastavské Nové Vsi, ve kterém se motal okruh délky 2 km. Po úvodní náborové běžecké vložce startovali hned všichni naši reprezentanti – Hanka Černá, Tomáš Jelínek a Kuba Kočvara. Všechny čekala předlouhá písčitá 500 metrů měřící startovní rovinka, terénní vlnky, zatáčky i přeběh klád a v závěru opět 500 metrů špurtu do cíle.

Hanka jako starší žákyně to vše absolvovala dvakrát a statečně se držela domácí dvojice vybavené cyklokrosovými koly. V terénu s širokými plášti měla určitě větší jistotu, ale ve finiši na soupeřky nestačila, byť skončila jen velmi těsně třetí.
Kuba s Tomem v konkurenci zahraničních (slovenských) jezdců rovněž tvořili čelo závodu. Jako mladší žáci jeli jen jedno kolo, jehož projetí i tak trvalo něco k 10 minutám avizovaných v propozicích. Předlouhý závěr byl opět hektický, kdy vítězí borec z Dohňan a naši dva ho po vzájemném souboji doplňují na stupních vítězů – Tomáš jako druhý a Kuba jako třetí.

Čekání na vyhlášení si navíc mohli všichni zpříjemnit poskakováním na dráze mezi stromy, kde nějaký biker, jezdce Sportcomplexu ale neb¨podezírám, vytvořil trať se skoky a klopenkami, čímž možná položil základ pro budoucí traily. Tak uvidíme, jestli si na jarní soustředění do Břeclavi nevezmeme i biky.

MIKULÁŠ NA KOLE
Přesunout se na začátek