MIKULÁŠSKÝ TRÉNINK

Tak nám začal prosinec, což pro starší závodníky znamená oprášit kola a začít s cyklistickou přípravou na novou sezónu. Aby jsme se dostali do tempa, vysvětlili si co a jak, vždy pořádáme takzvaný tréninkový víkend, který letos měl díky Brněnskému běžeckému poháru i svou závodní vložku.

Začátek tréninkového víkendu rozjela tělocvična se standardní náplní běhání, posilování, protahování, obratnosti a her. FOTO

Sobotní program začínal běžeckým závodem na Okrouhlé. Mikulášský běh slavil kulatou desítku a opět se předvedlo počasí, když jsme ráno vstávali do zasněžené krajiny. Tratě tak byly uklouzané a zprvu se zdálo, že moc konkurence nedorazí. Brněnský běžecký pohár je ale velmi populární a nakonec se číslovka účastníků zastavila na počtu 498, k čemuž jsme přispěli celkem 13 startujícími.

První blok patří žactvu a přípravkám a první startovní výstřel dne slyšeli hned tři naše starší žákyně, které čekalo celkem 1800 metrů převážně po asfaltu ale pokrytém sněhem. V konkurenci 14 dívek v polovině startovního pole zaběhla nejlépe sedmá Natálie Jelínková, Hanka Černá a Anna Smutná skončily těsně za sebou na 11. a 12. místě.
Mladší žáci běželi jedno kolo a tedy 900 metrů. 21 kluků se v cíli vešlo do minuty a velmi těsný byl doběh i našich dvou zástupců, když 10. Tomáš Jelínek o sekundu překonal Jakuba Kočvaru na 11. příčce.

Naděje, alias přípravky, první díl závodu uzavírají. Běží se od 400 po 100 metrů vždy k obrátce a zpět do cíle. A tady jsme se konečně vytoužené medaile dočkali. Na delších tratích to sice ještě necinklo, když bratři Hrudovi obsadili postupně Tomáš 17. (400 m), Petr 8. (200 m) a Martin 6. místo (100 m). Ani Ivonka Pozorská nedokázala předčit většinu soupeřek a na 200 metrech přípravek mladších skončila devátá, naštěstí vše zachránil její bratr Martin, když mezi nejmenšími na nejkratší trati vybojoval bronz.

Je pravdou, že nás mohlo nastoupit více právě v druhé části programu, běhu na 4,6 a 8,6 km. Bohužel Aneta Fritzová opět bojuje s nataženým lýtkovým svalem a Honza Šmída si na prvním závodu BBP v Jehnicích pochroumal vazy v kotníku natolik, že závod sledoval o berlích. Na kratší trať pro mládež a ženy tak nastoupili Michal Šmída, Terka Obořilová a Richard Stloukal.
Cesta od startu do cíle vede první polovinu z kopce k Melkovu a Vratíkovu, aby se pod Okrouhlou změnila ve stoupání až těsně nad cíl. Mezi 138 startujícími první z našich dobíhá 9. Michal (18:57) a zapisuje si nejlepší čas ze svých tří startů na této trati. Richard, který na Okrouhlé vyhrál 1. roční v roce 2009 v přípravce nejmladší :-), skončil 40. (22:21) a celé naše vystoupení uzavřela Terka 57. místem absolutně jako 9. juniorka a i když sama spokojená moc nebyla, oproti loňsku si i ona polepšila skoro o minutu.

FOTO | VÝSLEDKY

Tréninkový víkend ak pokračoval ještě hodinkou bruslení a relaxu v boskovických lázních. Neděle už patřila v úvodu zmíněné cyklistice, když jsme se se silničními koly a válci nastěhovali do tělocvičny a prakticky probírali, co že budou naši jezdci trénovat v sedle.

 

MIKULÁŠSKÝ TRÉNINK
Přesunout se na začátek