Z BALANCOVÁNÍ PRO KAPRA

O důležitosti posílení postav cyklistů nebude sporu. Prostředků, jak toho dosáhnout, je více a s jedním z nich se mohli seznámit naši svěřenci v minulé tělocvičně. Čekal je totiž trénink cvičení na balónu. Jaké to mělo následky pro sobotní běhání nechť čtenář posoudí v dalších odstavcích.

Logistický oříšek, jak dostat objemný gymnastický míč, byl vyřešen otevřením druhé půlky vstupních dveří. Oříšek, jak uklidnit partu puberťáků, aby použili balón tím správným způsobem, spočíval v síle hlasivek.
Nakonec se přeci jen z neřízeného chaosu podařilo vytvořit něco, což jakž takž vypadalo jako organizované cvičení :-). No bylo to poprvé a mouchy určitě vychytáme.

Po pátečním BALANCOVÁNÍ jsme mohli odpoledne po závodu Okresní běžecké ligy BILANCOVAT výlov kaprů v Jedovnicích. Rovinaté nenáročné tratě v okolí kulturního domu zdobila rekordní účast tří stovek běhu chtivých startujících, na které v kádi už čekaly hlavní výhry pro nejrychlejší.

Naši se začali zapojovat od stratu na 490 metrů, což byl jeden okruh kolem fotbalového hřiště, začínající po krátké startovní rovince ostrou levotočivou zátočinou, ve které došlo k mnoha strkanicím a několika pádům.
Tento jeden okruh nejdříve proběhla Dorka Smutná a mezi patnáctkou dívek dosáhla na desátou příčku. Tandem stejně starých kluků Tomáš Jelínek a Jakub Kočvara šli na start stejně dlouhého závodu po doběhu děvčat. A 22 kluků se jen tak tak natlačilo do první točky. Zatímco se Kuba dokázal vnějškem dostat do čela, Tomáš byl zavřen v mase startujících. Poté se startovní pole podél hřiště začalo natahovat, ale ani v samotném závěru nebylo rozhodnuto. Kuba ještě těsně před cílem v závěrečném finiši podlehl jednomu ze soupeři a obsadil páté místo. Tomáš byl 15., když se mu ale naopak podařilo před cílem několik kluků předběhnout.

3x 490 metrů byla trať pro starší žactvo a příležitost pro získání jednoho z kaprů. Vítězství z Hořic totiž obhajovala Natálie Jelínková a spolu s ní na startu nechyběla ani Anna Smutná. V Jedovnicích ovšem byla „hvězda“ mládežnického běhu Pavla Štoudková, která málem dokázala porazit i kluky, a s tou se naše cyklistky popasovat nestačily. Přesto Natka první kolo probíhala jako druhá a i když ji v následujícím okruhu předběhla ještě jedna z biatlonistek, bronz v takové konkurenci je opravdu velmi cenný. Áňa pak uzavírala na 6. místě a i když víme, že není žádný rychlík, ty ruce by mohly pracovat o něco intenzivněji :-).

Několikakilometrový skok čeká jen o rok starší běžce v následné kategorii dorostu, a to na 5,6 km. Mládežníci zároveň vybíhají se staršími ročníky a tady v Jedovnicích i s muži a veterány, které čekalo 10,9 km. Tím se celé startovní pole rozrostlo na 165 atletů.
Mezi dorost patří ještě letos i bratři Šmídové. Michal, který už má srostlou klíční kost, doběhl absolutně na 5. místě (19:56), takže může být docela spokojený. Honza, který je čerstvým studentem Palackého univerzity v Olomouci a sem tam mu při studiu na běhání čas zbývá, dokončil na 14. pozici jako osmý dorostenec za 22:19. Za Honzou jako 9. dorostenec a 21. absolutně dosáhl cíle i Richard Stloukal v čase 24:13.
Pro Terezu Obořilovou to byl první ze závodních běhů po cyklistické sezóně a ambice tak nebyly nikterak veliké. Tím, že dobíhalo více kategorií zároveň jsme i ztratili přehled, jak to vlastně s jejím umístěním vypadá, protože v cíli byla za 25:08 jako dvacátápátá absolutně. Po dotazu u pořadatelů jsme ale zjistili, že v dorostenkách nám přibyl druhý dnešní bronz.
Na konec ovšem nesmíme zapomenout na ještě jednoho běžce v našich barvách. Laďa Smutný se rozhodl poctivě připravit na náš „domácí“ závod na Okrouhlé a jal se tedy uběhnout nejdelší jedovnickou trať mezi stovkou mužů. Na 48. místě se ho po 48 minutách a 53 sekundách od startu dočkala i jeho mírně nervózní manželka Kateřina a obě dcery :-).

VÝSLEDKY | FOTKY

 

 

 

Z BALANCOVÁNÍ PRO KAPRA
Přesunout se na začátek