Sumář událostí za hooooodně dnů

Nebylo času napsat k akcím jednotlivé články a tak se alespoň citacemi z FB vracíme k tomu, co jsme zažili.IMG_8632

MISTROVSTVÍ EVROPY MLÁDEŽE, GRAZ
Terka Obořilová si z Grazu odváží po čtyřech náročných závodních dnech 17. místo v Evropě a se svými kolegy Brunem Stočkem (BIKE2000) a Janem Sáskou (ČS Junior team) obsadili 16. příčku celkově v konkurenci 78 zúčastněných týmů.
Není to naše první zahraniční vystoupení, však už jsme v Rakousky ba i na Slovensku startovali, ale významem určitě nejdůležitější. (web akce)

ČESKÝ POHÁR HLUBOČEC
V neděli 27.8. se na členité a mnohdy úzké a klikaté trati Českého poháru na silnici v obci Hlubočec u Ostravy proháněli 8. Aneta Fritzová, 11. Anička Smutná, 20. Hanka Černá a 26. Michal Šmída, Honza Šmída se prohnal pouze jedním kolem, protože mu nefungoval přesmyk a s juniory se na malou placku prostě jezdit nedá.
I jinak to byl celkem mazec a ještě před závodem i během nebyla nouze o nebezpečné pády a dokonce střet s pořadatelským autem, našim se naštěstí podařilo zůstat v sedlech, byť nedorazili do cíle. (web akce)

DRÁHAŘSKÉ MARTYRIUM
Na dráze se nám výsledkově dařilo loni i letos a mistrovských či olympijských triumfů máme požehnaně, bohužel nám to vázne na materiálu a musíme si jej půjčovat a občas není moc valné kvality a věkem se blíží muzeálním kouskům. Ale je na čem jezdit a sice až ke sklonku sezóny se blýská na lepší časy a budeme nakupovat 🙂
V Prostějově se 16. srpna konal třetí díl Turné 4 drah s vylučovacím a bodovacím závodem. Ve vylučovačce se předvedl 4. místem Michal Šmída, Aneta Fritzová si v bodovačce ustlala na betonu, ale jela dál a nějaký ten bodík získala. Druhý den v Brně Aneta jela opatrně a body si připisovala především za dojezdy do cíle, celkem to vydalo na 9. příčku. Michal byl aktivnější, ale nevyšel mu vylučovací závod tak jako v Prostějově a tak v celkovém součtu obsadil 11. místo. Honza to měl těžké díky společnému závodu s muži na čele s Vícemistrem světa Martinem Bláhou. Absolutně byl 12. a mezi juniory na 5. pozici.

POŘADATELSKÁ SLUŽBA
Našich vlastních akcí jsme moc neudělali. Hlavním důvodem je mimo nabitý závodní kalendář i spolupořadatelství sportovních akcí, kde se naše služby využívají na maximum možného. Platilo to i poslední srpnovou neděli pro PŮLAMRATON MORAVSKÝM KRASEM , kde jsme poskytovali servis na tratích, v zázemí, na občerstvovačce, v šatnách… plus jsme se také stali součástí doprovodného programu a předvedli naše cyklistické dovednosti.
Z daleka méně náročná byla organizace dětského závodu s překážkami při maratonu horských kol BLANENSKÝ GOLEM.

REGIONÁLNÍ MEDAILE
Při všem tom shonu s našimi staršími reprezentanty nesmíme zapomenout na nejmladší bikery, kteří absolvují především místní závody POHÁRU DRAHANSKÉ VRCHOVINY a pochválit se musí za vynikající výsledky.

Další závody v různé vzdálenosti od naší centrály jsou na konci sezóny porůznu obráženy početnějšími i slabšími výpravami. Občas na blátě, občas za deště, někdy úspěšně, jindy …

Sumář událostí za hooooodně dnů
Přesunout se na začátek