Devět dní v sedle

Další report musíme začít už víkendem 18. a 19. června 2016, kdy jsme vyrazili do nedalekého Brna na 4. závod Českého poháru horských kol. Sobotní eliminátor měl v okolí Anthroposu svou premiéru a technicky vcelku jednoduchá trať dovolila postoupit do rozjížděk pouze Tereze Obořilové, která až na finále vždy skvěle odstartovala. Bohužel právě poslední souboj o medaile jí už od začátku nevyšel a po vítězství v Praze si na domácí půdě vyjela čtvrtou příčku.

Neděle pak patřila olympijskému cross country na okruhu, který od loňska prošel úpravami, které posunuly jeho parametry mezi nejlepší v republice. Zpevněné sjezdy, klopené zatáčky, kamenné přejezdy… jsou atraktivní nejen z pohledu jezdce, ale také diváka.
První dávku bodů zajistily naše děvčata v žákyních. Anna Smutná posunula svoje maximum na 12. příčku mladších žákyň a ani Hanka Černá (21.) a Emílie Ryšavá (22.) neodjížděly bez bodu. Michal Fritz bohužel měl dýchací potíže a závod nedokončil. Po čtvrtém místě z XCE si v nedělním XCO určitě chtěla spravit chuť Tereza Obořilová, která opět vyjížděla ze stadionu jako první. Po třech kolech z toho byla cílová 5. příčka, Aneta Fritzová snad i „díky“ prodělané dovolené dojela až 27. Michalovi Šmídovi se podle jeho vlastních slov jelo perfektně, ale defekt zabránil v posledním kole jeho dojetí do cíle a nejlepšímu pohárovému výsledku. Honza Šmída měl v juniorech za úkol absolvovat pět okruhů a do cíle se dostal jako 36. a bohužel tak jen těsně přišel o body. (fotky, výsledky)

Během týdne jsme v úterý 14. 6. nejprve zorganizovali už třetí cyklopřípravku, kdy jsme třicítce prvňáků a druháků vštěpovali dovednosti v terénu v lese u westernu na naší závodní trati XCO.
Ve středu jsme sice v omezené sestavě vyjeli na brněnský autodrom na Velkou cenu Kola Svorada, abychom nenechali zahálet silniční kola a natrénovali na sobotní pohárový závod. V kategorii příchozích jsme dopadli na výbornou, když vyhrál Michal Šmída, Jenda Šmída byl druhý a Anna Smutná nejlepší z děvčat. (fotky).

Závěr týdne pak patřil sobotnímu výjezdu do Tuchořic u Loun na Český pohár mládeže v silniční cyklistice. Kde díky omezenému počtu v dopravě a nemoci Terky Obořilové startovali pouze Michal Šmída (délka závodu: 70 km, čas v cíli: 1:59:50, umístění: 26) a Jan Šmída, který ustál 7 okruhů z 10 a byl z trati odvolán, když jel většinu závodu sám. (výsledky).
Blízko na další závod to naopak měli naši mladí bikeři na sobotní Pohár Drahanské vrchoviny ve Spešově, kde jsme opět získali několik cenných kovů díky Anně Smutné (1.), Anetě Fritzové (1.) a druhému Tomáši Jelínkovi. (výsledky, fotky).
V neděli 19. června si svou závodní premiéru zažila obec Malé Hradisko. Doposud tréninková trať a úsilí, které jí věnoval především Aleš Strbačka, bylo odměněno pochvalnými slovy účastníků na čele s vítězným mužem Jiřím Ošťádalem. Naše pořadatelské zajištění klapalo a od pana starosty jsme dostali příslib dalšího pokračování i podpory. Výsledkově jsme se rovněž neztratili a už přemýšlíme nad novinkami a zlepšením pro další působení na tomto místě. (informace, výsledky PDF, fotky)

Devět dní v sedle
Přesunout se na začátek