Vydolované body

Těžba stříbra v Kutné Hoře už je dávno minulostí, vybojovat si je ale mohou při závodech Českého poháru horských kol, který se koná na po staletí vyrubané hlušině, příkrém hřbetu, na kterém byla namotána čtyřkilometrová trať cross country.

Téměř všichni si v sobotu 14. května dosáhli na bodovaná umístění. Nejdříve mladší žáci, což je jediná výjimka našeho bodového snažení. Michal Fritz dojel až na posledním 45. místě. Mezi dívkami se naopak Anna Smutná opět dostala do první dvacítky a svým 16. místem si po třetím dějství drží průběžnou 12. příčku. Kvůli vleklé nemoci se ke svému vůbec prvnímu startu postavila Hanka Černá. Kutnohorská trať není až tak náročná, ale tréninkové manko bylo znát a 23. místo, doufáme, zlepší na dalších pohárech. 25. Emílie Ryšavá je také prvním rokem v kategorii a tak se jede hlavně po zkušenostech.

Třikrát objely zkrácený okruh starší žákyně. Po výpadku z Teplic si Tereza Obořilová vyzkoušela opět jízdu na čele závodu, bohužel v závěrečném souboji o bronz podlehla silnější soupeřce až v cílové rovince. Anetě Fritzové výjezdy na členité trati sedly a 13. místo je jejím nejlepším umístěním. Přineslo jí to dvojnásobek bodů vůči předcházejícímu závodu a průběžně 19. příčku, Tereza si 4. místem pomohla na průběžnou 5. pozici.

K porci bodů letos poprvé přispěli i prvoročáci Šmídové. V kadetech Michal postupoval každým ze tří kol dopředu. Cílové 29. místo po absolvování etapáku z předchozího týdne nás nutí k zamyšlení, zda Michalovi nenaložit ještě větší tréninkové dávky :-). V elitních juniorech si na oslavu 17-tých narozenin vyjel body i Jenda Šmída. 30. příčka v cíli sice byla s jedním kolem ztráty, ale v konkurenci českých reprezentantů a po pěti okruzích to není žádná ostuda.

143 vydolovaných bodů nás zařadilo na 16. místo mezi zúčastněnými týmy a doufejme, že na téměř domácí trati 4. závodu Českého poháru v Brně 11. – 12. června.

Vydolované body
Přesunout se na začátek