MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA

Druhá polovina listopadu byla i nebyla negativně poznamenána vrtkavostí počasí. Přesvědčili jsme se o tom nejen při tréninku, ale také několika závodních akcích.

Předvánoční čas, vždyť do Vánoc je jen měsíc, zahajujeme dvojicí Mikulášských běhů. Je dobře, že pořadatelé z Vyškova i Okrouhlé nevolí stejné termíny. Bylo by škoda, kdyby vás termínový střet donutil vybírat mezi těmito dvěma velmi pěknými závody.
Obě akce jsou perfektně připravené, pořadatelsky zmáknuté, hojně navštěvované… Diametrálně se odlišují tratí. Za týden 30.11. na Okrouhlé se připravte na kopce, ve Vyškově 23.11. se běhá po rovině s využitím atletického oválu a asfaltových cest parku.

Pro nás bikery jsou běhy především tréninkem, potěší samozřejmě zisk tradiční ceny – „vyškovské“ perníkové chaloupky – rozdělované na stupních vítězů nejen třem, ale dokonce pěti nejrychlejším. Letos to tedy byla pouze jedna díky Áni Smutné, čtvrté z pětice starších žákyň. Ještě 50 metrů před cílem to vypadalo na zisk druhé chaloupky, ale po 1,8 km se přes Koubu Kočvaru přehnal jeden z konkurentů v cílové rovince a za 6. místo perníkovou cenu nedostanete. Z 16 mladších žákyň se Dorka Smutná dostala na 10. příčku a nejtěžší konkurenci měla Terka Fritzová, kdy se na 400 metrový ovál muselo vejít 38 dívek v přípravce a v nastalé tlačenici to pro Terku byla 18. pozice v náručí Mikuláše čekajícího v cíli.

VÝSLEDKY | FOTO | WEB POŘADATELE

Po jedenácté se sešli běžci na Okrouhlé, aby prověřili své síly nejen proti konkurenci, ale i proti počasí, které jim zde na Drahanské vrchovině už mnohokrát ukázalo svou podzimní vrtkavost.
Letos bylo nadmíru přívětivé, když ranní mráz dva stupně pod nulou rozehřívalo sluníčko. Při startu mužů tak bylo možno vidět na Mikulášský běh neobvyklou kombinaci trenýrky + tílko.
V našich barvách vyběhlo na různé tratě dle věku celkem 13 reprezentantů a v konkurenci 528 startujících měli hodně práce vybojovat co nejlepší výsledek. Na stupně bohužel nepronikl nikdo z nich, když nejlépe se dařilo Martinu Hrudovi (4. nejmladší přípravka), Elen Mazalové (6. mladší přípravka), Hance Černé (9. starší žákyně).

I přesto věříme, že především děti po delším čase okusily závodní atmosféru a byly Mikulášem a „hodným“ čertem připraveny na stres, který naplno přijde 5.12. večer

VÝSLEDKY

Tréninkově samozřejmě nezahálíme vedle tělocvičny, bazénu a běhání na čerstvém vzduchu, začíná naše série tréninkových a poznávacích pochodů.

Poprvé jsme 1.12. vyrazili na Chlumy. Nedělní cca 7 km dlouhá vycházka ukázala našim mladším, co lze objevit cestou z Obory pod Velký a na Malý Chlum. Starší vyráželi z Lysic a jejich hlavním úkolem bylo především potrénovat, takže jejich 13,4 km trvalo 2:17.
Naštěstí jsme se sešli u Rolínkovi trojice Husitů a následně u rozhledny.
Další pochod bude 8.12. na Macochu.

FOTO

 

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA
Přesunout se na začátek