OKOLO VĚTRNÉHO MLÝNU

Regionální Pohár Drahanské vrchoviny tak trochu opomíjíme s našimi většími, protože kalendář terénních a silničních závodů byl doposud notně zaplněn. Pro naše mladší je tento seriál vstupní branou do světa závodní cyklistiky a tak je zde uvidíte pravidelně a nevedou si nijak zle.

Bylo tomu i tuto sobotu na Kořenci, kde si vyjeli několik medailí už v odrážedlech – zlatý Martin Hruda, nebo mezi 7-8 letými bronzový Martin Pozorský, Žaneta Kupská v kategorii dívek 9-10 let měla stříbro. Neminula nás ani těžba ne-cenných kovů, když sourozenci Jelínkovi vykopali brambory – Tom v mladších žácích a Natka v juniorkách, což platí i o kadetovi Michalovi Kupském v juniorech.

Další mládežníci nebyli tolik šťastní, ale v nabité konkurenci, občas s nějakým karambolem nebo závadou je pro ně každý start především sběrem zkušeností do budoucna.
Nejmladší ročník narození 2017 je Richard Pozorský ještě sedlá odrážedlo a mezi 16 borci dojel 14. Martin Hruda, vítěz odrážedel, už umí i na kole a 6. příčka je super výsledek. Petr Hruda (7-8 let) dojel 8, když se před něj dostal v posledním kole další nováček, ale už zkušený jezdec Adam Nejezchleb, který obsadil 6. příčku. A do třetice nejstarší bratr Tomáš Hruda měl velkou smůlu ještě před závodem, kdy mu poslušnost vypověděla přehazka na jeho kole a musel jet na náhradním stroji. To vše mu přeci jen trošku nahlodalo sebevědomí a tak skončil jako 13.
9. Ivonka Pozorská a 14. Terka Keř Fritzová bojovali mezi děvčaty 9-10 let.

V cyklopřípravce se objevilo několik nováčků, kteří už si zkouší, jaké to je na závodech. Je pro ně velkou výhodou, že nemusí jezdit nikam daleko a své první závodní krůčky dělají právě na Poháru Drahanské vrchoviny. Někteří jsou ještě drženi mimo kolotoč malých i velkých závodů a čekají na ten správný okamžik, kdy do něj naskočí.
V Kořenci se docela vedlo Vojtovi Mazalovi v konkurenci 22 chlapců 9-10 let skončil 14., jeho mladší sestra perfektně odstartovala a 6. pozice mezi dívkami do 6 let je na palec nahoru. I je určitě jednou čekají stupně vítězů.

VÝSLEDKY | FOTKY

OKOLO VĚTRNÉHO MLÝNU
Přesunout se na začátek