MISTROVSKÝ BRONZ

První mistrovská soutěž letošního roku byla dráhová a navíc sprinterská. Brněnský velodrom měl sice vidět větší účast jezdců v našich barvách, ale nakonec to zůstalo pouze na jediné osobě.

Předně musíme zmínit, že se Mistrovství ČR netýká mladšího žactva a to je dobře, protože se naši mladší bikeři bohužel „úspěšně“ snaží poškodit si zdraví a nastalou závodní pauzu se tak mohou léčit aniž by přišli o nějaké důležité závody. Dorka totiž letěla přes řídítka při tréninku na Českém poháru v Bedřichové, Tom vyletěl z klopenky na trailech v Jedovnicích a Kouba to přehnal s tělocvikem.

Anička s Natkou si vyjely na školní a rodinné výlety a Hanka už se pilně připravuje na Olympiádu v Liberci, takže osiřelá Terka si v pátek odjela letmou dvoustovku. Mezi juniorkami specialistkami však podlehla zkušenějším závodnicím a skončila sedmá. Bez nálady před i po závodě se na 500 metrů s pevným startem vyloženě netěšila. I kvůli pátečnímu výsledku zahajovala jako první ve startovní listině a dojela s časem 0:39:092. První soupeřka za ní jede přes 40 sekund – POSLEDNÍ NEBUDE! Druhá dráhařka taky nestlačí čas pod 40 sec – CO SE TO DĚJE! Třetí jízda je jen velmi těsně za Terkou 0:39:957 – UŽ JE TERKA ČTVRTÁ! Pátá dívka specialistka Ema Kaňkovská… 41 sekund … je jasné, že máme MISTROVSKOU MEDAILI! Na Veroniku Jaborníkovou ani Sáru Kaňkovskou Terčin čas už nestačil a cenný kov je z bronzu. Překvapení? Možná. Ale v Terce to je a neradno ji podceňovat, i když tuto disciplínu jela podruhé v životě.

FOTOGALERIE

MISTROVSKÝ BRONZ
Přesunout se na začátek