ZIMNÍ PŘÍPRAVA KONČÍ

Jaro už v únoru zaťukalo na dveře a vrata sklepů a garáží, což nás donutilo obhlédnout naše jednostopé stroje a provětrat je v prvních venkovních tréninzích. Od Nového roku jsme si ale přeci jen více užili sněhu na běžkách nebo všeobecnou přípravu v tělocvičně či plavecké tréninky pod střechou krytého bazénu. Konec přípravného období také znamená různá testování zdatnosti i výkonu.

 

Na běžkách to zprvu vypadalo velmi slibně a ať už jsme vyrazili do stopy u nás na Drahanské vrchovině nebo si odskočili na Českomoroavskou vysočinu a nebo vyrazili do vzdálených Krkonoš, všude bylo sněhu „habakuk“. Bohužel rychlá obleva nás o možnost místního trénování připravila.

Na druhou stranu jsme se mohli začít věnovat cyklistice a i když by někdo mohl namítat, že jezdíme na večerní trénink na dráze, kde se dvě hodiny krouží po chodníčku brněnského velodromu, přeci jen to není ono oproti výjezdu na silnici, když na vás praží únorové slunce a je zimních +15° Celsia.

Jak kvalitní byla naše všeobecná příprava ukázaly testy SCM 2020. Oddílové testy děláme pravidelně v zimním období a ukazují nám, jak se ten který závodník posouvá výkonnostně vzhůru. Jak to ale bude ve srovnání s jihomoravskou cyklistickou konkurencí bylo vidět poprvé letos v rámci jihomoravského Sportovního centra mládeže 2020.
V osmi kategoriích od mladších žáků po juniory celkem cvičilo 68 sportovců. Shyb, plank, sprint v tělocvičně i běh na 1500 m, skok do dálky a přes švihadlo nebo hluboký předklon určily nejen medailisty, ale přihrály i body do celkového pořadí převážně cyklistického poháru SCM.
Obstáli jsme na výbornou! Naše výprava získala hned tři zlata – v kadetkách Natálie Jelínková, v kadetech Michal Kupský a mezi juniory Richard Stloukal, u mladších žáků náš tandem vydobyl díky Tomáši Jelínkovi stříbro a Kubovi Kočvarovi bronz, který patřil také juniorce Terce Obořilové. Sestry Smutné sice na stupních chyběly, ale Dorka (6.) i Anna (5.) například výborně ovládají svá švihadla, o čemž svědčí i tyto Výsledky testů SCM.

 

 

 

ZIMNÍ PŘÍPRAVA KONČÍ
Přesunout se na začátek