VSTUPUJEME DO SEZÓNY 2019

Se změnou počasí a za chvíli i času se začínáme připravovat na další sezónu. Jsa „nepřítelem“ cyklokrosu a vědom si nutnosti kompenzovat vysezené kilometry na kole, přepínáme tak z cyklistiky na atletiku a všeobecnou přípravu. Zahájili jsme tedy cvičení v tělocvičně a do kalendáři si zařazujeme běžecké závody.
Unavení sportovci si ale stěžovali na náročnost prvního tělocvičení, takže nedělní výsledky z našeho běžeckého otvíráku byly docela milým překvapením.
Hořická rokle pro nás otvírá zimní sezónu běhů, protože závod Okresní běžecké ligy nabízí starty od nejmladších dětí po starší žactvo, tedy od 200 do 2300 metrů. Od juniorů už se musí odběhnout náročných 8 km v kopcích lesů v okolí Hořic u Blanska.
Lesní cestou k penzionu U strakatého koně proběhlo 29 nejmenších účastníků a mezi nimi i 6. Petr Hruda, z hloubi lesa startoval na 400 m i jeho starší bratr Tomáš, který si vydobyl 7. místo. A pak už cinkl první cenný kov, když po 800 m přípravky dorazil do cíle bronzový Tomáš Jelínek jen 3 sekundy za vítězem navíc pronásledován Kubem Kočvarou na 4. místě v konkurenci 13 kluků. mezi holkami na stejné trati byla sedma Hanka Černá.
Nějaký ten kopeček čekal na starší žákyně a pro nás to byl velmi dramatický souboj. Ze čtvrtého místa útočila Anna Smutná a k medaili chyběla jen sekunda, ještě před ní však bojovala Natka Jelínková a o výsledku musel rozhodnout až „fotofiniš“. Až na stupních se dověděla, že vyhrála o 0,4 sekundy!
Naše nová akvizice Richard Stloukal měl od července kvůli zranění dlouhý tréninkový i závodní výpadek. Zlomená zápěstí jsou už ovšem v pořádku a Ríša se tak mohl postavit na velkou trať mezi 67 startujících žena a mužů. Čas 41:37 a 46. místo absolutně znamenalo 5. příčku mezi juniory.
Na začátek tedy slušná bilance v pro nás přípravných běžeckých krosech.
VSTUPUJEME DO SEZÓNY 2019
Přesunout se na začátek