Ultra soustředění

Začátek prázdnin a tedy i měsíce července patří tradičně Moravskému ultramaratonu, seriálu sedmi běžeckých maratonů v sedmi dnech za sebou. Jelikož máme s pořádáním co do činění (Erik vše komentuje) a zázemí s okolními terény jsou pro cyklistiku ideální, už od minulého roku jej využíváme k soustředění.

Letos jsme se tedy do Lomnice u Tišnova vydali v hojnějším počtu, kdy nás v první dny státních svátků bylo celkem 17 bikerů od 8 let a po zbytek týdne jsme se smrskli na desítku trénujících starších jezdců a trenérů. na programu byl dvoufázový trénink, časovka, celodenní bikování ve vysočina aréně, teoretická příprava …

Budíček a rozcvička byly v poněkud vlažnějším tempu, které se dopoledne proměnilo v perný trénink na silnici a u mladších v terénu. Po obědě a relaxu se vyráželo do okolní přírody prověřit techniku na horském kole. Večer pak patřil kolektivní zábavě na zrekonstruovaném hřišti místní školy, kde jsme měli možnost fandit dobíhajícím maratoncům.

Střípky a „kuriozity“ soustředění:
1. Sigrid Eichner z Německa překonala 2000 maraton v životě – gratulujeme a fandíme do třetí tisícovky.

2. Michal Šmída zaznamenal největší pád na trati Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Začátek a konec zachycen, pro jezdce naštěstí bez následků.

3. Na konec proběhlo bezuzdné MTB ráchání v potoce. Výsledek – všichni promočeni až na kůži.

Spoustu dalších fotek najdete na našem rajčeti.

Ultra soustředění
Přesunout se na začátek