Boskovické stezky

boskovické stezky_logoVe středu 29. června 2016 se v 17 hodin otevře první kapitola dlouhodobého projektu Boskovické stezky. Po měsících příprav záměru vybudování singltrailů v Boskovicích, u jehož zrodu jsme asistovali a ve spolupráci s městem Boskovice na čele s místostarostkou Jaromírou Vítkovou ladili i místo, podobu a provoz, přišel čas realizace prvního kroku – trvale značeného závodního okruhu.

Po několika závodech, především pak Českém poháru v roce 2013, se podoba trasy ustálila na cca 3 km okruhu, který obkružuje westernové městečko a mimo lesních cest má několik zajímavých technických pasáží různého charakteru i náročnosti. Podoba trasy není ještě definitivní, jelikož schází napojení na zázemí trailů, které vyroste za sběrným dvorem a bude centrem pro síť terénních stezek. Také jednotlivé technické pasáže doznají úprav v podobě zpevnění zabraňující erozi podkladu.

Nosným prvkem značení je dřevěný sloupek zabudovaný do terénu v blízkosti trasy s logem Boskovické stezky a šipkou označující směr a obtížnost daného úseku. Značení vychází z metodiky značení terénních tras České mountainbikové asociace.

Prozatím tedy nenabízíme to pravé singltrailové bajkování, ale spíše sportovní a tréninkové zázemí, na kterém se budou konat závody horských kol. Proto všechny návštěvníky vyzýváme k dodržování a k toleranci vůči ostatním návštěvníkům této lokality.

Leták a podrobnosti k programu zde

bs xco_otevření_leták

Boskovické stezky
Přesunout se na začátek